Mohorović Kožuh o šverkovom pitanju:

'Pontonima ne treba uporabna dozvola, a odgovore na žalbe pišemo'

1
Davor Šverko i Antonela Mohorović Kožuh
Davor Šverko i Antonela Mohorović Kožuh

Naš čitatelj Davor Šverko obavijestio nas je da Lučka uprava Rabac nautičarima naplaćuje korištenje veza u luci Trget, odnosno na novim pontonskim vezovima iako za njih još nije dobila uporabnu dozvolu. Kao dokaz navodi činjenicu da Lučka uprava još ne naplaćuje vez domaćim vlasnicima plovila.

Šverko je također nezadovoljan što mu Lučka uprava nije odgovorila na pitanje po kojim je kriterijima sastavljana lista za dodjelu priveza u obnovljenoj luci,a nezadovoljan je i za to što još uvijek nije dobio na odgovor na svoju žalbu koju je podnio zbog toga što mu  je ponuđen ugovor o privremenom vezu, umjesto o stalnom vezu, na kojega, smatra, ima pravo i koji  mu je potreban za obavljanje njegove djelatnosti.   

„Za postavljanje pontona dovoljna je lokacijska dozvola, odnosno nije potrebna građevinska dozvola, pa ni uporabna dozvola“, kaže Antonela Mohorović Kožuh, ravnateljica Lučke uprave Rabac i nastavlja: “Nautičarima sasvim normalno naplaćujemo korištenje veza, a naplaćivat ćemo i domaćim korisnicima veza s liste nakon što s njima potpišemo ugovore. Prije toga moramo odgovoriti na sve pristigle primjedbe i žalbe, što je u tijeku, a među njima su i one gospodina Šverka.“ (R. S.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa