Hoteli zjape prazni, ova dva su puna. Vlasnik iz Brtonigle otkrio tajnu

0
Foto: Index
Foto: Index

Posljednjih tjedana svjedoci smo praznih gradova i mjesta na Jadranu. Pojedini se hoteli zbog premalog interesa gostiju još nisu ni otvorili, dok su neki hoteli i restorani na Jadranu tek počeli s radom. Generalno gledajući, turizam trpi velike gubitke. U ovoj teškoj gospodarskoj krizi uzrokovanoj pandemijom koronavirusa uspijevaju samo najbolji, oni koji iza sebe imaju prepoznatljivu kvalitetu, a to vidimo i na dva primjera - jednom iz Istre, drugom s Paga. Riječ je o malim obiteljskim boutique hotelima, Boškincu koji se nalazi u Novalji te hotelu San Rocco koji se nalazi u Brtonigli na zapadu Istre. Oni su proteklih vikenda bili puni, dok istovremeno imaju i dobre najave za ostatak sezone, javlja Index.

Tullio Fernetich, vlasnik luksuznog hotela San Rocco s četiri zvjezdice u istarskom mjestu Brtonigla, u razgovoru za Index ustanovio je pak da je ove godine u turizmu poprilično neizvjesna situacija, a govoreći konkretno o primjeru svog hotela, kaže da se situacija poprilično promijenila. Dok su mu prije gosti većinom bili stranci, ove godine su mu glavni gosti oni iz Hrvatske te Slovenije. Navodi i kako je situacija daleko bolja nego su mislili. Vjeruje da će ove godine zbog situacije s koronom najbolje proći upravo mali obiteljski hoteli kao što je njegov.

"Kvalitetni objekti bi mogli doći i na 60 do 70 posto prošlogodišnjeg prometa. Mislim da su mali objekti u prednosti, nemamo veliki broj soba, a istovremeno imamo velike površine po gostu pa nema problema za distanciranje. Mislim da ljudi preferiraju da se drži distanca. Nadam se da će posao ići sve bolje. Ovaj vikend smo skroz puni tako da je to dobra slika. Još uvijek se radi prvenstveno vikendom i dva prethodna vikenda su bila zadovoljavajuća, tako da se događa nešto pozitivno. Imamo puno više domaćih gostiju nego prijašnjih godina", rekao je Fernetich za Index.

Prednost vidi i u tome što su autodestinacija, dosta su blizu i Zagrebu i Sloveniji. Dobar dio gostiju koji je kod njih rezervirao odmor prije korone, nije im otkazao booking, a stižu i nove rezervacije. "U našem se hotelu godinama već najviše bukira u last minute terminu. Gosti se doslovno odluče doći na odmor 3 dana prije pa onda zovu. Situacija je takva da smo u 7. i 8. mjesecu dobar dio razdoblja bukirani, a pogotovo u rujnu. Nadam se da se neće dogoditi nešto nepredvidivo i da ćemo spasiti sezonu, bar u našem hotelu jer će ukupne brojke na nacionalnom nivou vjerojatno biti lošije", smatra Fernetich, donosi Index.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa