Počinje zabavno i bogato Umagično ljeto

0
Program "Umagičnog ljeta"
Program "Umagičnog ljeta"

Od 1. srpnja, pa sve do rujna, Umažanke i Umažani te njihovi gosti moći će uživati u bogatom umaškom kulturno-umjetničkom ljetu, a sve u skladu s propisima i mjerama koje su ovu nadasve specifičnu 2020. godinu obilježili od samog početka. No, Umag je odlučio ipak gledati pozitivno te je Ustanova Festum pripremila raznovrstan ljetni program uz pomoć domaćih snaga, ali i brojnih poznatih hrvatskih glazbenika. Tako su u utorak 30. lipnja 2020. godine, predstavnice Ustanove Festum Larisa Gašperini i Iva Jakac Brajković javnosti predstavile program koji je nastao pod „korona uvjetima“, ali koji će zasigurno oduševiti sugrađane i posjetitelje.estum

Kao i prethodne dvije godine, i ovogodišnje izdanje nudi tri paketa sadržaja, ovisno o guštima Umageža i njihovih gostiju - 'Umago summer', 'Umago classica' te 'Ljetno kino'.

Trg slobode, Trg 1. svibnja i Trg Marije i Line bit će i ove godine scene na kojima će se   zbivati zabavni programi. Soul Fingersi, Radojka Šverko, Sergio Pavat, Klapa Lungomare, Hele&Hutch i Duo Gitaramezzo samo su neka od imena koja će nastupati u Umagu, uz druge poznate lokalne glazbenike koji će tijekom srpnja i kolovoza stvarati zabavni ugođaj Umagičnog ljeta kojeg će svojim velikim nastupom, 28. kolovoza, zatvoriti iznimno popularan gost, a čije ime za sada ostaje u tajnosti.      

Tradicionalno će nas zabavljati i grupa Febra, Puhački orkestar „Naša sloga“ Babići, klapa Lungomare, vokalna skupina Istravaganti, ali i dvodnevni program svjetskog festivala „7 Sois 7 Luas“ koji u Umag dovodi glazbenike iz afričke Gvineje Bisao i Zelenortskih otoka, te baletni spektakl „Don Quijote“ kojeg potpisuje Plesni centar Carlotta Grisi i voditelj Nicolae Vasc. Ljubiteljima klasične glazbe 'Umago classica' dovodi izvrsnog pijanistu Lovru Pogorelića, kvartet gitara „Apeiron“ te mladog sugrađanina Leonarda Medicu Gregoriča i kolegu Andra   Manzonija koji čine Cave Canem Morsu Duo.

Filmoljupci će tijekom Umagičnog ljeta 2020. moći uživati u čak devet projekcija odličnih filmova koje će biti prikazani u samom centru grada, Trgu 1. svibnja, a koji će služiti i kao kulisa velikog finala uz Umašku noć i bogatu gastro ponudu. Valja napomenuti da će Umag i ove godine biti domaćin najuspješnije i najukusnije fešte, Fešte rajčica, a koja je na programu već tradicionalno zadnjeg četvrtka u srpnju. U nadi da će epidemiološka situacija dopustiti održavanje kompletnog programa, iz Ustanove FESTUM poručuju kako će umaško ljeto biti zaista kreativno te svim ljubiteljima zabave pružiti dugo očekivanu dozu pozitive i veselja.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SLAGAČ/SLAGAČICA ROBE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SLASTIČAR/SLASTIČARKA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/KONOBARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/SPREMAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA