Sve srpanjske manifestacije na Pazinštini otkazane

0
Pazin
Pazin

Stožer civilne zaštite Grada Pazina i općine Cerovlje, Lupoglav, Gračišće, Karojba, Motovun, Tinjan i Sveti Petar u Šumi održali su 25. lipnja Izvanrednu koordinaciju. Osim članova Stožera Koordinaciji su prisustvovali gradonačelnik Grada Pazina, načelnici i predstavnici Općina Pazinštine, predstavnici Istarskih domova zdravlja Ispostave Pazin i Turističke zajednice središnje Istre. Točke dnevnog reda bile su: Zbrinjavanje oboljelih osoba od COVID-19 u turističkoj sezoni 2020. godine  i Održavanje lokalnih manifestacija u ljetnim mjesecima 2020. godine.

U prvoj točci dnevnog reda raspravljalo se o postupcima zbrinjavanja  turista koji se nalaze u smještajnim objektima privatnih iznajmljivača na području Grada Pazina i Općina Pazinštine, kod sumnje na infekciju Covid 19. Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je 19. lipnja Naputak o postupanju kod pojave bolesti u gosta u turističkom smještajnom objektu u vrijeme pandemije Covid 19, a daljnje upute za postupanje na području Istarske županije očekuju se od Stožera civilne zaštite Istarske županije.  

U skladu s trenutnom pogoršanom epidemiološkom situacijom i nemogućnosti da se osigura provođenje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19, nakon rasprave o održavanju lokalnih manifestacija u ljetnim mjesecima 2020. godine, donesen je zaključak da se predlaže odgađanje svih manifestacija i javnih događanja u organizaciji jedinica lokalne samouprave na području Grada Pazina i Općina Cerovlje, Gračišće, Karojba,  Lupoglav, Motovun, Sveti Petar u Šumi i Tinjan, planiranih za srpanj 2020. godine.

Grad Pazin i Općine Pazinštine jednoglasno su prihvatile Prijedlog Koordinacije Stožera civilne zaštite o odgađanju manifestacija. Za održavanje manifestacija i javnih događanja u mjesecu kolovozu 2020. godine, naknadno će se  donijeti potrebne odluke, sukladno preporukama nadležnih tijela i aktualnoj epidemiološkoj situaciji.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

VODOINSTALATER/KA

Do: 18.01.2021.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI RADNIK/RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/SPREMAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BLAGAJNIK/BLAGAJNICA -PRODAVAČ/PRODAVAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA