Održana manifestacija 'Poezija iz dvorišta'

0

Manifestracija „Poezija iz dvorišta“ po prvi put se održala 27. lipnja. Ovo je svojevrsni nastavak održavanja susreta pjesnika koji su se okupljali zimus prije pojave koronavirusa u Galeriji Cvajner na pulskom Forumu svake zadnje subote u mjesecu „točno u podne“. Susret je i ovog puta organizirala Slavica Lončarić Đugum voditeljica Kulturnog kruga Pula, udruge KULTura sNOVA iz Zagreba. Ona je ujedno vodila program.

Gosti na susretu bili su pjesnici Ljubica Ribić iz Varaždina, Milan Novak iz Maribora i Nevia Kožljan iz Barbana koji su ukratko predstavili svoje stvaralaštvo govoreći i čitajući svoje pjesme ili intrerpretirajući ih u svojevrsnom performansu. Osim njih su nastupili i drugi pjesnici koji su prisustvovali susretu: Slava Božičević, Avelina Damijanjević Draguzet, Drago Draguzet, Branka Grakalić, Radojka Kramar, Zlata Kukulj, Ljiljana Lazičić Putnik, Slavica Lončarić Đugum, Vesna Milan, Željko Pauletić i Milena Zlateska. Program je bio vrlo vješto osmišljen i popraćen virtuoznom svirkom violinista Srećka Savretića nakon gotovo svake izgovorene pjesme.

Jedan od kurioziteta netom održane manifestacije „Poezije iz dvorišta“ je učestvovanje čak četvero autora koji su upravo 27.06.2020. dobili priznanje Hrvatskog sabora kulture. Kao zavičajne pjesnikinje koje su pisale na dijalektu nagrađene su Branka Grakalić, Nevia Kožljan i Vesna Milan, a za kratku priču Ljubica Ribić. Uz književni susret upriličena je i prigodna izložba keramike autorice Radojke Kramar.

Uz neizostavno pridržavanje naputaka Stožera civilne zaštite o provedbi mjera samozaštite svi prisutni pjesnici su proveli veoma ugodnu večer uz poeziju i glazbu, puno emocija i pozitive. Ako okolnosti budu dozvoljavale sljedeće druženje zakazano je za zadnju subotu u srpnju. (Nevia Kožljan)

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SPASIOC/SPASITELJICA NA OTVORENOM MORU

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SLAGAČ/SLAGAČICA ROBE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ODGOJITELJ/ODGOJITELJICA ZA RAD S DJECOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI RADNIK/RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA