Golmanski kamp Cotić-Starčić ovog ljeta u dva termina

0

U prekrasnom ambijentu vrsarskog hotela Vista 25. lipnja održana je press konferencija vratarskog kampa „Cotić-Starčić“. Aleksa Cotić i Aleksandar Starčić su educirani treneri vratara pri HNS-u koji ovog ljeta u Ravnoj Gori organiziraju svoj četvrti i peti kamp po redu.

O njegovom radu i odnošenju prema mladim vratarima najbolje govori činjenica da su u rekordnom roku skupili 40 vratara, a mnoge morali i odbiti – objasnili su i zašto: „Ne želimo se odreći naših načela u radu koji su od početka takvi da grupe budu po maksimalno pet vratara. No, obzirom da želimo svima pružiti priliku da sudjeluju, mislim da već sada možemo reći da, ukoliko interes bude na ovom nivou, ćemo na ljeto 2021. odraditi tri ljetna kampa u Ravnoj Gori“, rekao je Aleksa Cotić.

Prvi termin kampa je od 10. do 15. srpnja na kojem će sudjelovati dvadeset vratara, a druga polovica dolazi u drugom terminu od 21. do 26. srpnja. „Cilj je da svi prođu određenu obuku za vratare, a ukoliko uspijemo popraviti neki tehnički element ili dotjerati vratarsku tehniku, tada možemo reći da ćemo biti zadovoljni“, rekao je Aleksandar Starčić.

Osim njih dvojice, s vratarima još radi i Danijel Starčić, Aleksandrov sin koji je trenutno profesionalac u slovenskom Rudaru iz Velenja pa nije siguran za oba termina. Međutim, od prvog dana u kampu Cotić-Starčić poslovi su jasno podijeljeni – dok Starčić radi dva treninga ujutro s dečkima od šest do 13 godina, tako Cotić u istom terminu na drugom kraju terena radi s onim starijima do 21 godine. Popodne je ista procedura tako da oba trenera dnevno na terenu provedu više od šest sati.

Na press konferenciju je uz njih bila i doktorica Vesna Janko Radovan čija važnost je u više navrata naglašena: „Osim kao medicinska osoba, trudim se biti što dostupnija toj djeci apsolutno cijeli dan jer često moramo biti zamjena za tate i mame, obzirom da se radi o djecoj kojoj to zna biti prvo spavanje izvan doma. Brinem i o prehrani, razgovaramo o tome s nešto starijim vratarima u kampu koji već polako trebaju upoznavati što je dobro jesti prije, što poslije treninga.“

Za kraj su ostavili „šećer“, Rominu Cotić, Aleksinu suprugu koja pazi na apsolutno sve, od najsitnijih detalja do krucijalnih stvari za organizaciju: „U Ravnoj Gori zaista imamo izvrsne uvjete, teren je blizu, a restoran velik pa ćemo zbog aktualne situacije ovog puta doručak podijeliti u tri etape kako bi bili što sigurniji. Malo ćemo se morati prilagoditi situaciji, ali nema straha, dok smo oprezni i racionalni, uz pristupačne domaćine neće biti problema.“

Spomenimo i to da kamp nije više samo „istarski“ pa će i ove godine mladi vratari doći iz susjedne Slovenije (pa je kamp i međunarodni), Splita, Zagreba, Novske, Zadra te naravno Rijeke, a da će kamp, osim eventualnih gostiju iznenađenja, posjetiti i ekipa HNTV-a.

Organizatori koriste i ovu prigodu da se zahvale svim sponzorima, a to su Grawe osiguranje, Santa voda, Ordinacija opće medicine Janko Radovan, Bonin tartufi, Larix Umag, OPG Mauro Laganis te Luxair. Svi oni, zajedno s gore navedene četiri osobe ovaj kamp čine jedinstvenim, i po kvaliteti rada, ali i nivou organizacije.

Zbog toga, nikoga ne čudi i predivan video kojeg su objavili netom nakon press konferencije, a koji je lijepa reklama za vratarski kamp Cotić-Starčić. Ipak, bez obzira na atraktivnost videa, i dalje im je najveća marketinška pomoć usmena predaja zadovoljnih mladih vratara pa ne sumnjamo da će ovaj kamp nastaviti rasti, iako je letvica svake godine sve viša…

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ELEKTRIČAR/KA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KROVOPOKRIVAČ/ICA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/KONOBARICA U RESTORANU

Do: 30.09.2020.

CEROVLJE, ISTARSKA ŽUPANIJA

ZIDAR/ZIDARICA - TESAR/TESARICA

Do: 01.10.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA