Udovičić o kampanji Prve se pamte: 'Poruka je prepoznata'

0
Monika Udovičić
Monika Udovičić

"Prvi cilj svake političke kampanje jest privlačenje pozornosti. Drugi cilj je slanje određene poruke. Ako je suditi po brojnim komentarima i reakcijama, prvi je cilj postignut, a poruka koju želim prenijeti jest podzastupljenost žena i mladih u Hrvatskoj politici, prvenstveno ovdje u Istri. Više je od trideset godina prošlo od prvog zasjedanja Hrvatskog sabora, znate li koliko je žena iz Istre imalo priliku govoriti u Saboru?" piše u priopćenju koje je medijima uputila kandidatkinja HDZ-a na parlamentarnim izborima Monika Udovičić. Objavljujemo ga u nastavku.

"Nastavno na očekivani i željeni interes javnosti vezan uz moj slogan "Prve se pamte", želim istaknuti kako je moja poruka prepoznata te kako su se svi prisjetili kolegica Nansi Tirelli i Ade Damjanac, saborskih zastupnica iz redova političkih opcija na lijevom političkom spektru, te su kao prve itekako upamćene. Ja sam kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice, izvorne demokršćanske i narodnjačke stranke u Hrvatskoj te sam kratko obnašala dužnost saborske zastupnice u proteklom sazivu Hrvatskog sabora, postavši tako prvom zastupnicom iz Istre s desne strane političkog spektra.

HDZ Istarske županije svojim je odabirom kandidata za ove izbore poslao snažnu poruku društvu. Iz Istre na našoj listi imamo čak tri žene od ukupno pet kandidata. Poruka je to svim istarskim nonama, majkama, ženama i kćerkama kako su one stup obitelji i društva te kako shodno tome trebaju sve više preuzimati važne uloge u društvu, odnosno biti uključene u društvene i političke procese. Smatram kako ću ovim sloganom ojačati položaj žena u Istri te kako ću moje kolegice iz ostalih političkih stranaka uvjeriti kako su one posve ravnopravne te kako vremena muških i ženskih zanimanja pripadaju prošlosti.

Također, ne manje važno, znate li koliko je mladih ljudi, recimo ispod 30 ili 35 godina imalo priliku govoriti u Hrvatskom saboru? Mladi itekako imaju što reći, itekako nas zanima način donošenja odluka koje utječu na naše živote. Zanima nas kvalitetno obrazovanje, zanima nas hoćemo li nakon škole ili fakulteta moći pronaći posao, zanima nas kako riješiti svoje stambeno pitanje. No, političke stukture su često nepropusne za nove i mlade ljude koje nude nova i drugačija rješenja. Budućnost pripada onima koji će se isticati znanjem, iskustvom, idealima i strašću. Stoga je poruka koju nosim da je vrijeme političkih “klika” gotovo. Da budućnost pripada onima koji će se isticati znanjem, iskustvom ali i idealima i strašću bez kojih je politika samo običan posao.", napisala je Udovičić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa