Lufthansa povećava broj letova za Hrvatsku: na popisu Pula, ali ne i Rijeka

0
Zračna luka Pula
Zračna luka Pula

Njemačka Lufthansa objavila je red letenja za srpanj. Kompanija je u lipnju ponovno krenula prometovati prema Dubrovniku, Splitu i Puli no sa vrlo limitiranim brojem tjednih letova i to samo iz Frankfurta, javlja Croatian Aviation s kojeg prenosimo članak.

Od 01. srpnja uvodi se linija Munchen - Zagreb, tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom. Na liniji prema Munchenu već prometuje i Croatia Airlines sa kojom Lufthansa ima code-share ugovor, kao što je to slučaj i sa linijom prema Frankfurtu.

Lufthansa je u lipnju pokrenula liniju Frankfurt - Split, no sa svega jednim tjednim letom. Od 3. srpnja ova će linija biti u prometu 3 puta tjedno, svakog petka, subote i nedjelje. Također, Lufthansa uvodi i liniju Munchen - Split, od 4. srpnja, sa čak četiri tjedna leta, svakog utorka, petka, subote i nedjelje.

Kao što je to slučaj i sa Splitom, Lufthansa i ovdje prometuje na liniji Frankfurt - Dubrovnik, koja će od 5. srpnja prometovati dva puta tjedno (do sada jednom), svake subote i nedjelje. Uvodi se linija Munchen - Dubrovnik, od 1. srpnja, četiri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom.

Postojeća linija Frankfurt - Pula od 03. srpnja dobiva još jednu rotaciju pa će zrakoplovi ove kompanije Istru povezivati sa Frankfurtom dva puta tjedno, petkom i subotom. Također se uvodi i linija Munchen - Pula, od 5. srpnja, jednom tjedno.

Kompanija u ovogodišnjem ljetnom redu letenja još nije prometovala prema Zadru, no od srpnja će se i to promijeniti. Od 4. srpnja uvodi se linija Frankfurt - Zadar, tri puta tjedno, srijedom, subotom i nedjeljom. Od istog datuma uvodi se i linija Munchen - Zadar, jednom tjedno, dok će od 12. srpnja na liniji biti dva tjedna leta, svake subote i nedjelje.

Jedina linija Lufthanse prema Hrvatskoj koja još nije u prometu jest ona prema Zračnoj luci Rijeka. Naime, u ljetnom redu letenja kompanija jednom tjedno prometuje na liniji Munchen - Rijeka, no ta linija nije u prodaji za srpanj ove godine. Na istoj liniji prometuje i Croatia Airlines, hrvatska nacionalna kompanija još nije najavila početak prometovanja na ovoj liniji. Lufthansa će na svim navedenim linijama koristiti zrakoplove različitog kapaciteta, od najmanjeg CRJ900 kapaciteta 90 putnika, do zrakoplova tipa A321 koji ima kapacitet od 200 putnika, javio je Croatian Aviation.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RECEPCIONAR/ RECEPCIONARKA - RECEPCIONIST

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK/ICA NA SPORTU

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA - WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/SOBARICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA