Ovo su kandidati istarskog HDZ-a u osmoj izbornoj jedinici

1
Ilirjana Croata Medur, Ivan Bubić, Tatjana Tomaić, Anton Kliman i Monika Udovičić
Ilirjana Croata Medur, Ivan Bubić, Tatjana Tomaić, Anton Kliman i Monika Udovičić

Istarski HDZ predstavio je svoje kandidate za naredne parlamentarne izbore. Iz HDZ-a poručuju da je ovaj mandat Vlade bio veoma plodonosan za Istru te da su realizirani brojni važni infrastrukturni projekti na koje se je u Istri dugo čekalo.

„Prvi smo krenuli s provedbom decentralizacije. Reformom poreznog sustava u mandatu ove Vlade Istarska županija i gradovi i općine u Istri, ostvarili 638 milijuna kn prihoda više nego ranije. Značajno je porasla iskorištenost EU fondova, tako je od ukupno ugovorenih 2,2 milijarde kn, u mandatu ove Vlade ugovoreno čak 2,1 milijarde kuna.

Istra je doživjela svoje proljeće i kroz ulaganja u promet, počevši od najvećeg projekta završetka Istarskog ipsilona, pa do porečke zaobilaznice, izgradnje državne ceste Rogovići – Lindarski Križ, nabave novih autobusa za Pulapromet, ulaganja u Zračnu luku Pula i dr.“

Kandidati u 8. izbornoj jedinici:

Anton Kliman

Najviše pozicionirani na listi je Anton Kliman, diplomirani ekonomist i aktualni zastupnik u Hrvatskom saboru. Kliman je na izborima 2016. ušao u Sabor sa 14. mjesta, nakon što je kratko bio ministar turizma u Oreškovićevoj Vladi. Kliman je rođeni Vodnjanac, hrvatski branitelj, otac troje djece.

Ilirjana Croata Medur

Ističe da će fokus njezinog djelovanja, u skladu sa programom HDZ-a, biti ravnomjeran regionalni razvoj Hrvatske, jačanje konkurentnosti hrvatskih regija usmjeravajući nacionalna i europska sredstva. “Svi zajedno se moramo truditi da i u budućem sazivu Sabora predano radimo na realizaciji što više projekata u našoj Izbornoj jedinici.”

Monika Udovičić

Magistrica politologije, dužnosnica u aktualnoj Vladi Andreja Plenkovića, na mjestu pomoćnice ministra turizma, vrlo važnog resora za Istru. Time je trenutno najpozicioniranija žena u Vladi iz Istre, a k tome i najmlađa dužnosnica u Vladi. Udovičić je prije toga, kratko bila u Saboru, čime je postala prva žena zastupnica u Hrvatskom saboru iz Istre. Sada ponovno pretendira na to mjesto sa rednog broja osam. Poznato je i da je Udovičić bila HDZ-ova kandidatkinja za županicu te je tada osvojila više od 10 tisuća glasova žitelja Istre.

Tatjana Tomaić

Magistrica političkih znanosti s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar- Područni centar Pula, stručnjakinja za granična pitanja sa Slovenijom i politička analitičarka. Tomaić je županijska vijećnica HDZ-a u Skupštini Istarske županije, potpredsjednica kluba vijećnika HDZ-a u Skupštini IŽ, predsjednica Odbora za znanost i obrazovanje HDZ-a IŽ, članica Nacionalnog Odbora za znanosti i obrazovanje HDZ-a. Aktivno djeluje već dugi niz godina u promicanju kulture i znanosti i poboljšanju raznih aspekata društvenog života Istre kao organizatorica manifestacije Volim Istru koja djeluje na  senzibiliziranje javnosti na humanitarni rad i zajedništvo. 

Ivan Bubić

Diplomirani ekonomist, i trenutno državni tajnik Središnje javne nabave. Više od 30 godina Bubić je na rukovodećim mjestima u gospodarstvu, financijama i Vladi. Kaže da svojim iskustvom, znanjem i prednosti poslu, služeći građanima, teži ka gospodarskom napretku društva. Kad ga je domovina trebala sudjelovao je kao pomoćnik zapovjednika 154. brigade HV u prvim redovima na ličkom ratištu i dobio Spomenicu domovinskog rata 1991.-1992.

Iz HDZ-a zaključuju da ova lista nudi prepoznata imena, te vjeruju da će polučiti dobar rezultat.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa