Medulin

Sredstva iz EU fondova za Dječji vrtić Premantura

0
Na potpisivanju Ugovor o sufinanciranju za uređenje Dječjeg vrtića Premantura
Na potpisivanju Ugovor o sufinanciranju za uređenje Dječjeg vrtića Premantura

Općina Medulin nastavlja s kontinuiranim ulaganjem u infrastrukturu za najmlađe mještane općine uz pomoć prijave projekata na natječaje iz nacionalnih i Europskih fondova: 23. lipnja potpisan je Ugovor o sufinanciranju za uređenje Dječjeg vrtića Premantura,  što su Općina Medulin i Dječji vrtić Medulin prijavili na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije „Program ulaganja u zajednicu“. Ugovor vrijedan 100 tisuća kuna potpisali su pomoćnica ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Katica Mišković i ravnateljica Dječjeg vrtića Medulin Severka Verbanac. Ukupna vrijednost projekta iznosi 314. tisuća kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinancira 100 tisuća kuna.

Pomoćnica ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Katica Mišković istaknula je kako Ministarstvo svake godine raspisuje natječaj „Program ulaganja u zajednicu“ na koji se mogu javiti vrtići, škole, sakralni objekti i drugi, a ove godine zaprimljeno je preko 400 prijava. U Medulinu osim Dječjeg vrtića sredstva za uređenje dodijeljena su i za Župu Medulin, obnova i uređenje crkve sv. Agneze, također u iznosu od 100tisuća kuna. Pomoćnica ministra istaknula je kako ovakvi projekti doista mnogo znače zajednici, te da će natječaj izaći ponovo i sljedeće godine.

Načelnik Općine Medulin Goran Buić izrazio je zadovoljstvo dobivenim projektom te istaknuo važnost kontinuiranog ulaganja u dječje vrtiće. Naglasio je kako je i Premantura nakon rekonstrukcije Vinkurana i izgradnje Pomera dobila sredstva za uređenje Dječjeg vrtića što ga posebno raduje. Zahvalio se pomoćnici ministra i Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije što su prepoznali ovaj projekt i podržali ga financiranjem. Istaknuo je iznimnu suradnju Ministarstva i Općine Medulin na svim EU projektima koje Općina provodi.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Medulin Severka Verbanac istaknula je kako je ovaj projekt rezultat rada službi Dječjeg vrtića i Općine Medulin u vrijeme korona virusa kada se mnogi poslovi nisu mogli obavljati, ali se radilo na prijavi novih projekata koji unaprjeđuju kvalitetu smještaja u predškolskim ustanovama. Naglasila je kako Dječji vrtić Premantura ima iznimno dugu povijest i tradiciju te da se u takve objekte treba kontinuirano i sustavno ulagati. Ovim projektom između ostaloga sanirati će se i krov o čemu se razmišlja već sedam - osam godina. Provedba projekta početi će u što skorijem roku, a završetak je predviđen do kraja ove godine.

Projekt uređenja dječjeg vrtića Premantura obuhvaća sanaciju krovišta sa skidanjem starih kanalica, dimnjaka i slično., montiranje novih greda, dasaka, krovne ljepenke, kanalica i dr. Osim toga sanirati će se cisterna sa micanjem stare žbuke, fugiranjem zidova, izradom novog poklopca, podizanjem horizontalnih i vertikalnih kamenih ploča. Svim navedenim zahvatima podignuti će se kvaliteta pružanja usluga predškolskog odgoja, ali i sačuvati građevina te uljepšati prostor za igru i boravak djece na otvorenom. (Foto: Mario Rosanda, Medulinska rivijera d.o.o.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa