fotoreporterska legenda

Duško Marušić Čiči proslavio prvih četrdeset godina rada

0
Duško Marušić Čiči na naslovnici nikad objavljenog izdanja Večernjeg lista od 22. lipnja
Duško Marušić Čiči na naslovnici nikad objavljenog izdanja Večernjeg lista od 22. lipnja

Poznati istarski fotoreporter Duško Marušić Čiči proslavio je 40 godina bavljenja fotografijom a tim povodom kolege iz redakcije Večernjeg lista pripremile su mu specijalno, interno izdanje s njegovim najboljim radovima. Na naslovnici neobjavljenog izdanja od 22. lipnja, kada je naravno bio blagdan i kada novine nisu izašle, nalaze se Čiči i njegov omiljeni suputnik - Nikon.

"To je jedna od najljepših profesija kojom se čovjek može baviti... Životni bingo. Svaki dan upoznaješ nove ljude, ideš na mjesta na koja inače sigurno ne bi išao. Imao sam sreću da sam dosta putovao s Večernjim, bio sam dvije godine fotograf koji je pratio predsjednika Franju Tuđmana", kazao nam je Marušić.

Čiči je rođen 1954. godine a prvi susret s fotografijom imao je već sa šest godina, dok je prisustvovao njihovu razvijanju. Prve vlastite fotografije izradio je s osam godina. Ima i jedan hobi - kolekcionar je modela željeznica. Srednju školu za fotografa završio je u Puli izučavajući zanat kod poznatog fotografa Alojza Orela.

Je li ljepše fotografirati ljude ili stvari, pitamo legendu istarske novinske fotografije. "Posao fotoreportera je uvijek vezan uz ljude. I tu treba ponekad biti psiholog. Treba znat' prići ljudima, jer te ponekad a priori odbijaju ako znaju da radiš za revije. A ti moraš dobiti svoju fotografiju. Kod one druge vrste fotografije koja nije reporterska, sasvim je drugi svijet i sve je drukčije i druga su pravila", kazao nam je Čiči kojem smo čestitali obljetnicu i zaželjeli još mnogo uspješnih godina bavljenja fotografijom. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa