SPOVIJEST PULJANKE

'Ja sam plod silovanja i ovo što Škoro i drugi govore je strašno'

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Njezina je majka Mirela s 13,5 godina silovana. Bilo je to na doček Nove godine prije 47 godina u Štinjanu u podstanarskom stanu. Mlada Mirela je odnijela podstanaru Davoru iz Zagreba, građevinaru koji je radio kao kooperant za Uljanik, peglu da ispegla hlače. - Na kraju je on ispeglao nju - pričala je Danijelina baka priču o njezinoj majci kad je odrasla, piše Jutarnji list.

Puljanka Danijela Đorđević dijete je koje je rođeno kao plod silovanja, i to joj je više puta učinilo život nemogućim i strašnim. Posebno dok je bila dijete, a i kasnije, kada se borila sa svojim demonima. Zato joj je priča o tome kako se pojedini političari u predizbornoj kampanji miješaju u to što bi žene trebale ili ne bi trebale napraviti kada su silovane i ostanu trudne strašna.

- Žalosno je što se političari bave nečime što nije njihova stvar, a kad bi se trebali baviti nečime što je njihov teren, onda ih nema nigdje. Valjda neće govoriti ženama koje su silovane što bi trebale napraviti. Najbolje je da odu u džunglu s bebom kad ostanu trudne nakon silovanja. A tamo ima više reda nego u Hrvatskoj - komentirala je Danijela istup Miroslava Škore.

Bijesna je jer je na svojoj koži iskusila što znači biti dijete koje je rođeno pod takvim okolnostima.

- Moja pokojna mama Mirela poslije toga nikad više nije bila normalna. Odala se alkoholu, drogi, bila je u zatvoru, potucala se po Puli. Znala bi gola hodati po gradu, policajci su imali njenu sliku i svi su znali tko je ona. Bila je jako problematična zbog svega što joj se dogodilo. Znam da sam kao djevojka izlazila van, pa smo ju ja i moje prijateljice znale vidjeti kod Arene kako se pijana i drogirana tuče s nekim radnicima. Sramota me je toga se prisjećati - priča nam Danijela, inače supruga pulskog bubnjara Zorana Đorđevića, koji je Puljanima poznat kao Đole Macola.

Majka joj se skrivala od roditelja po šumama da ne saznaju da je trudna dok u četvrtom mjesecu trudnoće nije na ulici pala u nesvijest. Tada su je doveli kući, a Danijelini baka i djed saznali su što se dogodilo. Njezin je djed išao u Zagreb potražiti silovatelja i doveo ga je u Pulu na sud kako bi priznao dijete i plaćao alimentaciju. Iako je DNK analizom dokazano da je otac, nikad ništa nije plaćao, priznaje Danijela za Jutarnji list, gdje možete pročitati čitav tekst.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR / KUHARICA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR / SERVIRKA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK/ICA U PROIZVODNJI

Do: 31.08.2021.

ŠORIĆI, ISTARSKA ŽUPANIJA