Neobičan pohod:

'Učka je piramida koju je izgradila nepoznata civilizacija' (foto)

1
Branimir Stojanović Matafun
Branimir Stojanović Matafun

Branimir Stojanović Matafun iz Kastva već više od deset godina povremeno vodi znatiželjnike na Učku te ih upoznaje sa svojom zanimljivom teorijom - Učka je longitudinalna piramida koju je gradila nepoznata stara civilizacija i ispod koje postoje tuneli i jezero. U otkrivanju ulaza u tunel, koji je od posljednje točke dostupne autom udaljen dva do tri sata hoda, pomogao mu je visak.

Njegova je teorija slična onoj Semira Osmanagića o tzv. Bosanskim piramidama, odnosno brdu Visočica u BiH, a dosad je sa Stojanovićem "Istarske piramide" kroz desetak godina obišlo oko sedamdeset znatiželjnika. Je li pokušao svoju teoriju izložiti službenoj znanosti, pitali smo Stojanovića, koji je diplomirao povijest.

"Tražiti potvrdu od znanosti nema smisla, jer ti je neće dati. Kad sam svoje viđenje zajedno s dokazima iznio jednoj profesorici s fakulteta, ona jednostavno nije željela o tome pričati", kazao nam je Stojanović. Pretpostavlja da je Učku gradila ista ili slična nepoznata civilizacija kao i tzv. Bosanske piramide, mogli bi se zvati Atlantiđanima ili nefilimima ili nekako drukčije, a potvrdu za to nalazi u činjenici što je ispod Učke pronašao blokove i beton.

"Poznato je da unutar piramide zakoni fizike kao da prestanu vrijediti. I Učka, kao i piramide u Gizi u Egiptu i Bosni imaju sličan oblik, a unutar Učke, u ravnini tunela nalazi se veliko jezero. Čak postoje neke teorije da su te velike povijesne piramide, za koje ne znamo kako su ih ljudi uspjeli izgraditi, u stvari bile velike energetske centrale", obrazlaže nam Stojanović. Takvih objekata, ali manjih dimenzija ima mnogo više, primjerice Picugi u Istri, ili Veli i Mali Anđeo, dodaje Stojanović, koji je posljednju turu do tunela vodio 20. lipnja i s koje objavljujemo nekoliko fotografija. (Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa