Grad će labinskim poduzetnicima pomoći s još 250 tisuća kuna  

0

Zanimljivo je bilo na točki o rebalansu proračuna na sjednici Gradskoj vijeća održanoj 18. lipnja. Nakon što je kroz prezentaciju pročelnica Marija Kadoić Balaškov upoznala vijećnike sa smanjenjem gradskog proračuna za oko 7%, vijećnici su se uključili u raspravu.

Silvano Vlačić je imao primjedbu na porez na korištenje javnih terasa, odnosno na cijenu parkinga na starogradskom trgu, za koji predlaže simboličnu cijenu od 1 kn na sat.

Nije bio zadovoljan objašnjenjem pročelnice Marije Kadoić Balaškov zašto se odluka o porezu na javne površine ne može smanjiti. Ona je rekla da se odluka može donijeti odmah, ali da sukladno zakonu o lokalnim porezima koji je na snazi, ne može stupiti na snagu prije 1. siječnja 2021.

Vlačić je na to replicirao kazavši da se onda moralo nekako drugačije pomoći. Sve je na kraju objasnio gradonačelnik Valter Glavičić koji je rekao kako će se natječajem za poticaje gospodarstvu koji će se ubrzo objaviti, upravo tim poduzetnicima izaći u susret, čime će oni  raspolagati s pomoći od čak ukupno 250.000 kn. Rekao je da su u kontaktu s poduzetnicima, kao i s ostalim djelom labinskoga gospodarstva.

Što se tiče parkinga na Titovom trgu, ponovio je da se između partikularnog interesa i javnoga uvijek mora birati javni. „Dosljedni smo u tome da se trg oslobodi automobila, a ne da se placa pretvori u besplatni parking“, rekao je Glavičić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa