U Poreču obilježen Dan antifašističke borbe

0
Polaganje vijenaca na narodnom trgu
Polaganje vijenaca na narodnom trgu

Povodom Dana obilježavanja antifašističke borbe 22. lipnja, gradonačelnik Loris Peršurić primio je 19. lipnja u Maloj vijećnici delegaciju Udruge antifašističkih boraca i antifašista Poreštine predvođenu predsjednikom Arduinom Matoševićem.

Izrazivši zadovoljstvo što uz dolazeći državni praznik antifašizma prima predstavnike porečkih antifašista, Peršurić je istaknuo da upravo Istra i Poreč vrijedno njeguju i čuvaju antifašističke vrijednosti. Na primanju je bilo govora o načinu održavanja tradicionalnog susreta antifašista na Rušnjaku zakazanu za kraj srpnja, koji će se ove godine održati sukladno mjerama prevencije i zaštite od širenja koronavirusa, te obnovi spomenika NOB-a, koje će, kako je rekao gradonačelniku nastaviti održavati i dalje. Predsjednik Udruge Matošević zahvalio je gradonačelniku na prijemu i suradnji kako s Gradom, tako i s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, te je dogovor da će se održati naknade konzultacije vezano za održavanje obilježavanja na Rušnjaku, prateći upute nadležnih tijela o održavanju skupova.

Nakon prijema, Dan antifašističke borbe delegacije su obilježile na Narodnom trgu i Trgu Joakima Rakovca. Nazočni su bili gradonačelnik Peršurić, gradski vijećnici, te predstavnici UAB-a i UDVDR-a. Polaganje vijenaca započelo je kod spomenika na Narodnom trgu gdje je vijenac položen, a potom se otišlo do Trga Joakima Rakovca gdje je također položen vijenac na spomen obilježju narodnom heroju Joakimu Rakovcu. Vijenci su položeni i na spomenicima palim borcima u Fuškulinu, Žbandaju, Novoj Vasi i Baderni.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

POMOĆNI/A KONOBAR/ICA

Do: 01.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

MONTER/KA SUHE GRADNJE

Do: 06.08.2021.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRIPREMAČ/ICA JEDNOSTAVNIH JELA

Do: 06.08.2021.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

DIPLOMIRANI/A GRAĐEVINSKI/A INŽENJER/KA

Do: 07.08.2021.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA