Istarski stožer upozorava: držite se ovih mjera protiv korone!

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Epidemiološka situacija u pojedinim državama s kojima Republika Hrvatska graniči se pogoršava iz dana u dan, poručuju iz Stožera IŽ. U nastavku objavljujemo upozorenje Stožera izdano 18. lipnja.

 Na području Istarske županije svakim danom dolazi sve veći broj turista iz raznih država. Sve to ima i imat će utjecaja na epidemiološko stanje na području lstarske županije, koja je do danas dulje razdoblje bila bez oboljelih od COVID-19 virusa te su se većina građana Istarske županije opustili u provodenju mjera zaštite kao i većina pravnih osoba, što je omogućavala povoljna situacija. 

Na temelju svega navedenog upozoravamo sve pravne osobe na području Istarske županije, kao i građane na potrebu poštivanja mjera i to: 
1.) fizička udaljenost od najmanje 1,5 metara na svim područjima života i rada ljudi, na javnim površinama, tržnim centrima, javnim ustanovama i ostalim objektima javnog okupljanja, kao i na otvorenim površinama.
2.) Provođenje pojačanih higijenskih mjera na zatvorenim i otvorenim prostorima, osobne higijene, te korištenje dezinfekcijskih sredstava.
3.) Nošenje zaštitnih maski osoblja koje radi s građanima u javnim ustanovama, tržnim centrima i ugostiteljskim objektima, turističkim naseljima, kao i nošenje zaštitnih maski korisnika usluga navedenih pravnih osoba. 
Provođenje ovih mjera osigurava da se virus ne može širiti medu populacijom, odnosno osigurava i daljnje povoljno stanje, poručuju iz Stožera.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa