Dva radnika iz Bosne ponovo u Istru donijela koronavirus

0
Zavod za javno zdravstvo Istarske županije
Zavod za javno zdravstvo Istarske županije

Od Stožera civilne zaštite Istarske županije doznajmo da je unutar 24 sata, u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 19 uzoraka briseva, od kojih su dva pozitivna na koronavirus (COVID-19). Radi se o uvezenim slučajevima, osobama koje su protekli tjedan boravile u BiH, na području Sanskog mosta.

Epidemiološkom obradom ustanovljeni su bliski kontakti koji su testirani, rezultati su negativni te su stavljeni u samoizolaciju. Trenutno je u samoizolaciji 7 osoba.

Izvrsnom organizacijom sustava i brzom reakcijom, epidemiološka situacija je i dalje stabilna.

"Molimo sve građane da bez prijeke potrebe ne putuju u države i područja s pogoršanom epidemiološkom situacijom, da se pridržavaju protuepidemijskih mjera kako bi sačuvali svoje zdravlje, te kako prilikom povratka ne bi predstavljali mogući izvor zaraze u mjestima svog stanovanja i rada. Također, molimo sve građane da se i dalje pridržavaju svih zadanih preporuka u cilju očuvanja povoljne epidemiološke situacije u Istri. Predlaže se svim gradskim Stožerima civilne zaštite pojačani nadzor primjena donesenih preporuka, a time ćemo sačuvati povoljnu epidemiološku situaciju i dokazati odgovorno ponašanje na području Istre", poručuio je Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županjije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa