Poznati redatelj mlađe generacije tragično preminuo u Rovinju

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Jedan od najboljih redatelja mlađe generacije Igor Vuk Torbica (33) tragično je okončao život u Rovinju, prenosi Jutarnji list.

- Napustio nas je u 33. godini Igor Vuk Torbica, kazališni redatelj. Rođen u Drvaru, odrastao u Rovinju, školovao se i živio i radio u Beogradu, kao i u mnogim najznačajnijim kazalištima diljem regije. U gradu koji je volio i odabrao, napravio je neke od svojih najboljih predstava, kao i u Zagrebu, Ljubljani, Novom Sadu, Rijeci, Somboru, Bitolju, navodi se u priopćenju obitelji i prijatelja redatelja koje prenosi RT Srbije.

- ’Slučaj Hinkemann’, ‘Carstvo mraka’, ‘Mizantrop’, ‘Tartuffe’, ‘Tit Andronik’, ‘Bakhe’, ‘Krvave svadbe’, neki su od naslova po kojima ćemo ga pamtiti. A pamtit ćemo ga i po nečem mnogo većem. Po snazi i strasti da usadi ljubav prema kazalištu i životu, u srca svih nas koji smo ga upoznali, dodaje se u priopćenju.

Vrijeme i mjesto sahrane bit će naknadno objavljeni.

ZKM je otkazao za večeras zakazanu predstavu “Eichmann u Jeruzalemu” zbog, kako je navedeno na službenoj stranici, “smrti dragog kolege i prijatelja”.

Igor Vuk Torbica rođen je u Drvaru 1987. godine. Diplomirao je kazališnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu 2013. godine u klasi profesorice Alise Stojanović. Radio je u kazalištima diljem regije.

Dobitnik je nagrade “Hugo Klajn” za najboljeg studenta kazališne režije u generaciji. Njegova ispitna predstava na trećoj godini, “Pokojnik”, dobila je glavnu nagradu festivala “Studio fest”, uvrštena je u redovni repertoar Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a na Nušićevim danima u Smederevu proglašena je najboljom predstavom festivala. Za predstavu “Hinkemann”, Torbica je na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu “Bez prevoda” u Užicu 2016. dobio nagradu “Ardalion” za najbolju režiju. Prema ocjeni stručnog žirija i mišljenju publike, to je bila najbolja predstava festivala.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SERVIR / SERVIRKA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR / SOBARICA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA