Peović: Istra, Kvarner i Rijeka će prvi puta imati pravu ljevicu

0
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Nositeljica liste lijevo-zelene koalicije za 8. izbornu jedinicu Katarina Peović je na konferenciji za novinare istaknula da će koalicija stranaka Možemo!, Nova ljevica, Radnička fronta, ORaH, Zagreb je naš! i Za grad po svi istraživanjima nakon izbora ući u Hrvatski sabor, donosi 24sata.

Neki govore da su protiv korupcije, a istovremeno zagovaraju privatizaciju zdravstva i obrazovanja, brane svoje privilegirane elite i skupljaju novce na račune, kazala je.

"Nama je važno obespravljenoj većini dati mogućnost govora i okrenuti privrednu djelatnost, političke i ekonomske trendove u njezinu korist, i to će se u Saboru po prvi puta dogoditi", poručila je ustvrdivši da je Hrvatska deindustrijalizirana, a Rijeka, Istra i Kvarner ekonomski devastirani deindustrijalizacijom i svođenjem privrede na turizam.

U korona krizi pokazalo se da se mogu preraspodijeliti privredne djelatnosti, da država može ulaziti u privrednu strukturu, da država može uistinu stati iza naroda i radne većine, ustvrdila je Peović.

Katarina Peović (foto: Nel Pavletić/PIXSELL)

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa