Sjajan odaziv prvog dana otvorenih vrata vinarija u Nedešćini

0
Piero Licul, Mislav Vlahov, Sandi Damjanić i Marko Mohorović
Piero Licul, Mislav Vlahov, Sandi Damjanić i Marko Mohorović

Prvi dan otvorenih vrata nedešćanskih vinarija Fuhtar, Romeo i Matiška, 13. lipnja, zabilježio je odaziv iznad očekivanja: pored domaćih na degustaciju su došli gosti iz ostalih krajeva Istre i iz Zagreba.

U vinariji Fuhtar Piera Licula raspoloženje je bilo na visini već pola sata nakon otvaranja u 10 sati.

„Mislav i ja došli smo iz Rapca kao pravi pijanci, već u deset do deset smo bili ovdje!“, pohvalio se Sandi Damjanić iz Rapca, koji voli reći da je rodom iz Pustića.

„Ovo je moj prvi susret s 'labinštanskom' gastronomijom i oduševljen sam!“, rekao nam je Mislav Vlahov, koji za sebe kaže da je Zagrepčanin s dalmatinsko – zagorskim korijenima.

Marko Mohorović, Rapčanin nastanjen u Zagrebu diplomatski je izjavio: "Baš mi je drago da se ovako nešto događa, vidim da ima interesa i nadam se da ćemo nastaviti promovirati još više vinara s Labinštine“.

Bojan Kiršić i Dalibor Macan

U Vinariji Matiška gdje je domaćin bio Bojan Kiršić zatekli smo Dalibora Macana, inače načelnika Općine Svetvinčenat.

„Meni je ovo otkriće jer većinom su vinari sa zapadne obale prisutni u medijima, ali istočna Istra ne zaostaje u kvaliteti. Samo hrabro naprijed, radujem se novim berbama“, rekao nam je Macan i  dodao da je napola Labinjan jer mu je majka iz Boljevića, rođena Vidalić.

Kad smo stigli u vinariju Romeo, vlasnika Romea Licula našli smo za stolom uz s Dinom Ružićem i njegovim prijateljem iz Zagreba Zdravko Liscom. Degustirao se teran.

„Ja sam i prije ovdje kupovao bijalo, a sada kaže Dino da odemo i probamo crno. Ovo je odlično!“, kaže Lisec.

„Ovaj teran je 'medežija', a o tome svjedoče i sve one medalje“, kaže Ružić.

Dodajmo da vinarija Fuhtar nudi malvaziju, teran, merlot, muškat žuti i rose, Matiška malvaziju, refošk i rose, a vinarija Romeo malvazije, terana, muškata, merlota, chardonnaya i caberneta sauvignon. Besplatna degustacija traje i sutra, 14. lipnja, od 10 do 18 sati.

Organizator je Turistička zajednica Općine Sveta Nedelja. (Tekst i foto: Robi Selan)

Zdravko Lisec, Dino Ružić i Romeo Licul

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa