isto najavili mađarska i slovačka

Austrija odlučila pustiti turiste u Hrvatsku, poznat je i datum!

1
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Na upravo održanoj konferenciji za medije austrijski ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg objavio je odluku o ukidanju restrikcija za kretanje građana između Hrvatske i Austrije s primjenom od ponoći s ponedjeljka na utorak, 16. lipnja. To znači da državljani Republike Austrije koji planiraju boraviti u Hrvatskoj do 16. lipnja ili nakon toga već danas mogu krenuti na odmor te se mogu vratiti u svoju zemlju bez ograničenja, odnosno obveze samoizolacije ili provođenja COVID-19 testa.

- I ostale EU članice ovih dana najavljuju ukidanje restrikcija za kretanje građana čime se omogućuje njihov nesmetan dolazak na ljetovanje u Hrvatsku. Tako građani Slovačke Republike od 10. lipnja mogu slobodno bez restrikcija putovati u Hrvatsku i bez ograničenja se vraćati u svoju zemlju, dok Mađarska ukida sva ograničenja za putovanja u Hrvatsku s primjenom od 12. lipnja, što je potvrdio mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto.

Dodatno ukidanje restrikcija za putovanja iz važnih emitivnih tržišta za Hrvatsku pred blagdan Tijelova omogućit će prve značajnije turističke rezultate. - Potpredsjednik Vlade Davor Božinović potvrdio je da se putem službenog portala https://entercroatia.mup.hr/ za dolazak u zemlju najavilo 170.000 gostiju. U prvih 9 dana lipnja u Hrvatskoj je bilo gotovo 92.000 turističkih dolazaka.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa