Boris Miletić: Istra je uvijek korak ispred!

1
Na zajedničkoj konferenciji IDS-a, PGS-a i SDP-a
Na zajedničkoj konferenciji IDS-a, PGS-a i SDP-a

Na zajedničkoj konferenciji za medije 9.  lipnja u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre, predsjednici IDS-a, PGS-a i SDP-a Boris Miletić, Darijo Vasilić i Davor Bernardić osvrnuli su se na sklapanje dogovora o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima 5. srpnja. Predsjednik IDS-a izrazio je zadovoljstvo što „upravo iz najrazvijenije i najprogresivnije hrvatske regije – Istre – krećemo graditi drugačiju Hrvatsku. Modernu, otvorenu i progresivnu Hrvatsku“.

„Imamo vladu koja nije provela nikakve reforme i koja gasi industriju, vladu koja legitimira ustaške performanse i šuti dok njihov prijatelj Orban pokazuje otvorene teritorijalne pretenzije prema Rijeci i pokušava zaustaviti naše drage prijatelje Mađare da dođu na more. Naš je zajednički cilj zaustaviti val nacionalizma i mržnje i stvoriti iz Hrvatske naprednu zemlju, istaknuo je Miletić te naglasio:“IDS želi visoke standarde postignute u Istri preslikati na cijelu Hrvatsku. Znanje i iskustvo u upravljanju najrazvijenijom hrvatskom regijom želimo podijeliti s ostatkom zemlje, bilo da je riječ o malom i srednjem poduzetništvu, postignućima u poljoprivredi, turizmu ili borbi protiv pandemije.“

Boris Miletić

Na kraju, Miletić je napomenuo da je IDS odlučio ući u ovaj progresivni savez s jasnim ciljem da provede decentralizaciju od koje će koristi imati svi dijelovi Hrvatske.

“Istra je kreativna, tolerantna i poduzetna! Istra je jaka i Istra je svoja. Postali smo dio ovog progresivnog saveza da bi Ista ostala svoja i postala još jača“, zaključio je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić napomenuo je kako je Hrvatska danas jedna od najcentraliziranijih država u Europi, a PGS već 30 godina se dosljedno zalaže za decentralizaciju i regionalizaciju Hrvatske.

“U PGS-u cijelo vrijeme naglašavamo važnost regionalnog koncepta u politici, a ovdje u Istri se uvijek dobro osjećamo. Treba omogućiti najboljima da budu razvojna lokomotiva Hrvatske – Primorsko-goranska županija i Istra to definitivno jesu. Fiskalnom decentralizacijom uspostavila bi se nova pravednost, razvijeniji bi mogli funkcionirati i mogli bi vući one koji to nisu“, poručio je Vasilić, zaključivši da prema prvim pokazateljima, naši sugrađani su već prepoznali potencijal naše zajedničke liste.

Darijo Vasilić

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić kazao je da je „na nama velika odgovornost za promjene u Hrvatskoj, naš je cilj decentralizacija i regionalizacija zemlje koju ćemo provesti u našem mandatu, s time da će Istra zadržati, kao i uvijek, svoju posebnost", rekao je Bernardić poručivši da se nada kako „ćemo nakon četiri godine mandata moći reći za Hrvatsku da je poput Istre – korak ispred“.

Naglasio je da je jedan od ključnih alata decentralizacije upravljanje europskim fondovima. - Hrvatska je zadnja u EU po iskorištenosti europskih fondova jer je iskoristila tek 30 posto sredstava. Jedna od važnijih poluga razvoja je stavljanje napuštene državne imovine u funkciju razvoja gospodarstva, odnosno turizma, zdravstva, obrazovanja, kulture i sporta.

Građani naše zemlje zaslužuju bolje jer Hrvatska ima budućnost, stoga je izbor na idućim izborima nikada jednostavniji - ili korupcija ili naša zajednička lista Restart koalicije s novim saveznicima IDS-om i PGS-om, kao jedina alternativa i snaga za promjene.

Davor Bernardić

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa