mamac za istraživače

Turistička zajednica središnje Istre predstavila prvi promotivni film

0

U kino dvorani pazinskog Spomen doma, danas je održana premijera prvog promotivnog filma TZ središnje Istre „Dare To Explore“, realiziranog u režiji i produkciji Labinske tvrtke Level 52. Kako je istaknula direktorica TZSI Sanja Kantaruti, u ova poprilično izazovna vremena za hrvatski turizam, središnja Istra nastoji se pozicionirati kao idealan spoj posebnosti, kojima će zadržati stare i privući nove goste - čarobni krajolici, kulturnopovijesne i prirodne ljepote, autohtoni proizvodi i okusi tradicije, ono su čemu gosti uvijek, a naročito sada teže.

Prema riječima gradonačelnika Grada Pazina, ujedno i predsjednika TZSI, upravo na tragu tih posebnosti, osmišljen je i realiziran prvi promotivni film za destinaciju brendiranu prije nekoliko godina pod sloganom „Središnja Istra-izvorna Istra“. Uz prizore neotkrivenih turističkih dragulja poput Slapa Sopot kraj Pićna i Badavca u blizini Karojbe, ali i novih vizura dobro poznatih mjesta na području Grada Pazina te općina Lupoglav, Cerovlje, Karojba, Sv. Petar u Šumi, Sv. Lovreč, Tinjan, Gračišće i Pićan, odnosno sastavnica TZ središnje Istre, video sloganom poziva gledatelje na istraživanje srca istarskog poluotoka, naglasio je Krulčić. Unutrašnjost je po svemu drugačija od ostatka Istre, stoga je destinacija morala dobiti i svojstven pristup u promociji, naglašavaju autori filma.

„Cilj nam je bio ispričati bajkovitu priču koja će posjetitelje mamiti da istraže središnju Istru, osobito lokacije koje su pomalo skrivene i izvan puta“, istaknuo je koautor filma Goran Načinović, koji potpisuje režiju, fotografiju, montažu i obradu slike. Do sada je ovakav pristup rijetko viđen u turističkoj promociji Hrvatske. Video spaja atraktivne lokacije sa zanimljivim likovima poput vila, čarobnica, travara, ali i autentičnih Istrijana koji marljivo rade u svojim poljima te žive u skladu s prirodom. „Željeli smo napraviti nešto drugačije i inovativno, usmjereno stranom tržištu, a opet naglasiti jedinstvenost i ljepotu središnje Istre“, veli koautor Sanel Isanović, koji je uz Načinovića razvio priču filma te skladao glazbu za film.

U produkciji filma je sudjelovalo više od 30 članova filmske ekipe i statista s područja Istarske Županije. Produkciju je vodila Bianca Dagostin, treći član ekipe Levela 52, tekst za naraciju osmislila je Ana Tavić, dok je narator Amerikanac Laith Wallschleger. Na filmu su radile i kostimografkinja Kristina Nefat, koja je kreirala kostime za vile te vizažistica Nina Rabar. U realizaciju su uključeni brojni lokalni poljoprivrednici i stanovnici, koji su u velike pomogli stvoriti autentični dojam središnje Istre. Film sad tek započinje svoj život te vjerujemo da će bitno doprinijeti dolasku domaćih i stranih turista u, kako kaže narator filma, ovo zbilja čarobno mjesto.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SERVIR / KA - SERVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK/ICA NA SPORTU

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / ICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA