Vijeće Kanfanara usvojilo rebalanas: smanjeni svi izdaci koji nisu nužni

0
Sa sjednice Vijeća Kanfanara
Sa sjednice Vijeća Kanfanara

Općinsko vijeće Općine Kanfanar je na sjednici 4. lipnja prihvatilo godišnji obračun Proračuna za 2019. godinu, koji je ostvaren u visini od 11,1 milijuna kuna što je za 13,4 % više od godine prije. Kontinuirani rast proračuna nije rezultat povećanja lokalnih poreza i naknada jer se za istim nije posezalo već je rezultat povećane gospodarske aktivnosti te realizacije projekata koji su sufinancirani iz europskih i drugih izvora, istaknuo je načelnik Sandro Jurman predstavljajući ovo izvješće.

Vijeće je jednoglasno donijelo i prve Izmjene i dopune proračuna Općine Kanfanar za 2020. godinu. Situacija uzrokovana zdravstvenom krizom širenja bolesti COVID-19 odraziti će se sigurno i na punjenje proračuna pa su vijećnici podržali smanjenje proračuna za 1,9 milijuna odnosno s planiranih 14,3 na 12,4 milijuna. Iako je u ovom trenutku nemoguće procijeniti ukupan utjecaj novonastalih okolnosti na smanjenje proračuna, prema riječima načelnika Jurmana, za pojedine prihode postoje pokazatelji i informacije o iznosima koji će biti smanjeni u ovoj godini te je važno da se ovakve izmijene donesu kako bi se postavili novi okviri djelovanja u nastavku godine.

Rebalansom su smanjena sredstva za rad općinske uprave, manifestacije, za udruge, političke stranke te svi oni izdaci koji nisu nužni. Najmanje je izmjena pak bilo na investicijama i projektima koje su osim manjih intervencija i racionalizacije u najvećoj mjeri zadržane u ovako umanjenom proračunu. Općina Kanfanar je likvidna i u ovom trenutku izvode se radovi na deset različitih projekata čije je ukupna vrijednost viša od 2 milijuna kuna, a u ovom mjesecu očekuje se početak još nekih radova čime bi se samo do kraja lipnja trebale realizirati investicije u vrijednosti većoj od 3 milijuna kuna. Vijećnici su jednoglasno podržali predloženi rebalans Proračuna za 2020. godinu.

Vijeće je u nastavku sjednice prihvatilo i izvještaje za 2019. godinu poduzeća Limska draga i Kanfanar odvodnja, a dalo je i suglasnost Javnoj vatrogasnoj postrojbi Rovinj i Područnoj vatrogasnoj zajednici Rovinj za izdavanje jamstva po dugoročnom kreditu radi nabavke vatrogasnih vozila i opreme putem Vatrogasne zajednice lstarske županije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa