Savjet IDS-a večeras odlučuje o koaliciji s SDP-om

0

Predsjednik Savjeta IDS-a Tulio Demetlika 5. lipnja je na konferenciji za medije u Puli potvrdio da će navečer Savjet IDS-a donijeti odluku o načinu izlaska na izbore te da je SDP prihvatio sve uvjete IDS-a.

- Inzistirali smo da nam se garantira samostalan status Istre i dobili smo načelne garancije da se samostalnost Istre kao regije ili županije neće dovoditi u pitanje, ali oko toga želimo biti sto posto sigurni. Istra ne bi bila ono što danas je – najrazvijenija hrvatska regija – da je ovisila o drugima!, naveo je Demetlika dodajući:

- Vidjeli smo i u slučaju epidemije koliko je bilo važno da smo mogli sami donositi odluke i povlačiti brze poteze. Zato smo stalno bili korak ispred svih!

Isto tako, poručio je Demetlika, IDS je uspio staviti na stol temu decentralizacije. - Ako progresivni blok dođe u priliku sastaviti Vladu, a nadamo se da hoće, mi više ne želimo čekati! Decentralizacija se mora provesti.

Govoreći o mjestima na listi, predsjednik Savjeta IDS-a potvrdio je kako je SDP prihvatio četiri visoka mjesta za regionalni savez IDS-PGS. Također, naglasio je da o lokalnim izborima uopće nije bilo riječi u razgovorima sa SDP-om, s obzirom da to nije tema nadolazećih izbora.

Za kraj, Demetlika je poručio da je nemoguće prognozirati večerašnju odluku Savjeta IDS-a te je zaključio: „SDP zna kolika je snaga IDS-a i Istre, znaju što smo napravili na predsjedničkim izborima i jako im je stalo da idemo s njima, to je činjenica. Ali odluku ipak donosi IDS. Danas bi sve trebalo biti poznato.“

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa