SPEKTAKL JOSHUE I PULEVA U PULI

Čovjek koji dovodi Joshuu u Pulu: 'Ovakva prilika jednom se događa'

0
Orsat Zovko
Orsat Zovko

Anthony Joshua mogao bi uskoro u Hrvatskoj braniti pojaseve svjetskog teškaškog prvaka protiv Bugarina Kubrata Puleva. Borba između njih dvojice trebala se održati ovog mjeseca u Velikoj Britaniji, no zbog pandemije koronavirusa ona je otkazana.

Cijelu stvar mogao bi spasiti Orsat Zovko. Hrvat iz Las Vegasa, inače dio Pulevovog tima koji godinama organizira borilačke priredbe diljem svijeta, sada je predložio Arenu u Puli, piše Index.hr.

Zovko je kroz svoju bogatu karijeru organizirao boksačke, kickboxing i MMA spektakle diljem svijeta. Jedini je neamerikanac koji je u Vegasu organizirao 10 priredbi, a u Europi ih je vodio 30. Brojne su se održavale u Zagrebu, poput Zagreb Grand Prix K-1, Gloryjevog turnira i UFC priredbe. Sedam godina je menadžirao karijeru Mirka Filipovića. 

Nakon njegovog prijedloga mogućnost meča na povijesnoj kulisi poput Arene prenijeli su svi najveći svjetski mediji od BBC-a do Sky Sportsa.

Sa Zovkom smo putem telefonskog razgovora zato popričali o realnosti pulske Arene kao mjesta domaćinstva za borbu Joshue i Puleva i još brojnim temama.

* Kako teku pregovori, hoćemo li vidjeti Joshuu u Puli?
"Ne znam još, ali u završnoj smo fazi. Stvar je u tome da Joshuin tim mora odlučiti. Ili će prihvatiti rješenje koje je Pulevov tim stavio na stol ili će to odbiti. Jasna je njihova taktika, da sam na njihovom mjestu, vjerojatno bih radio isto. Odugovlače što je više moguće kako bi se stvari u Engleskoj normalizirale i onda bi oni mogli održati event. To je ono što žele jer je to bila prva opcija. Druga opcija je bila da se meč odigra u Rijadu u Saudijskoj Arabiji, no to više nije relevantno jer je tamo koronavirus eskalirao u zadnjih 20 dana. Ako će se na kraju jedino gledati financijski razlozi, mi se ne možemo financijski s njima natjecati. Mi smo cijelu organizaciju pripremili i prezentirali do najsitnijih detalja. Ovakva prilika se događa jednom u sto godina. Ako je na kraju stvar u financijama, mi se ne možemo natjecati s drugima. Da situacija oko koronavirusa nije eskalirala, ja sam uvjeren da bi meč već bio dogovoren u nekoj od arapskih zemalja."

* Zovko je prijatelj s Pulevovim menadžerom Ivajlom Gocevom koji je prvo imao drugačiju ideju o promjeni lokacije borbe. Ako prvotna borba ne bude održana na predviđenoj lokaciji, tim izazivača ima pravo predložiti drugi plan.
"Njegova je ideja bila da se borba održi u rimskom Koloseumu. Moj odgovor je bio: 'Da ti je tata gradonačelnik Rima, ništa od toga.' Jednom u životu sam to probao, imao sam ideju, ali odustao sam odmah u startu. No onda sam predložio Pulu koja je bolja opcija jer kontroliramo produkciju i imamo tim ljudi koji je iskusan i zna što radi. U ovoj situaciji je isto bitno što je Hrvatska praktički bez koronavirusa u ovom trenutku."

* Kakva bi to bila promidžba za Hrvatsku, je li to doista velika stvar kao što se govori ili ipak ima marketinškog pumpanja?
"Od Washington Posta, BBC-ja, Sky Sportsa, svi su oni ispratili vijest o mogućnosti održavanja borbe u Puli, dakle govorimo o najjačim kućama na svijetu. Oni su svi imali ozbiljne, detaljne članke i priloge o pulskoj Areni. To se svima sviđa, čak i Englezima, nitko nije rekao da je to bez veze. Svima se ideja sviđa. Mi smo išli na promidžbu povijesti Arene, tog duha gladijatora u meču za svjetsku titulu. Tako da je ogromna promidžba već odrađena. Čak i da se ništa ne dogodi, Pula je samo s ovom pričom već puno toga dobila.", piše Index.hr

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ARMIRAČ/ICA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/KONOBARICA U RESTORANU

Do: 30.09.2020.

CEROVLJE, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A DIMNJAČAR/KA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA