jurica šiljeg:

'Svojim nas neznanjem Bernardić uvjerava da nije sposoban voditi državu'

0
Jurica Šiljeg
Jurica Šiljeg

"Bernardića treba podsjetiti da je upravo ova Vlada u svom mandatu isplatila više od 3,2 milijarde kuna za Uljanik te ne odustaje od napora da spasi brodogradnju u Puli. Također, upravo je ova vlada osigurala isplatu svih neisplaćenih plaća radnicima u 2018. godini. Izjave Davora Bernardića su isključivo u kontekstu izborne kampanje. Posljednje četiri godine bio je praktički nevidljiv, nismo ga čuli ni vidjeli u Puli već jako dugo, a ovim nas svojim izjavama, kao i svojom komunikacijom i neznanjem pokazanim u jučerašnjem posjetu, i sam uvjerava da mu je bolje da šuti."

Navodi se to u priopćenju HDZ-a Istarske županije, odnosno reakciji predsjednika HDZ-a Istarske županije Jurice Šiljega na komentare predsjednika SDP-a Davora Bernardića prilikom posjete Istarskoj županiji.

"Ova Vlada nije digla ruke od brodogradilišta ili brodogranje, a niti od Uljanika. Ako je netko učinio izrazito puno za brodogradilišta, učinila je Vlada koja je platila 3.2 milijarde kuna, a sve isplate napravljenje su u dogovoru i koordinaciji s Državnim odvjetništvom. Nema nijedne druge kompanije u Hrvatskoj kojoj se toliko novaca isplatio iz državnog proračuna, a pritom i dalje ostvarili suficit u 2019. godini. Upravo je za vrijeme Kukuriku koalicije, odnosno Vlade SDP-a i IDS-a, inicirana i provedena privatizacija Uljanika te postavljena Uprava koja je kumovala ovakvom stanju u Uljaniku", piše u priopćenju istarskog HDZ-a od 3. lipnja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa