Kreće borba za svakog gosta:

Hoteli se otvaraju na kapaljku, cijene apartmana niže i do 40 posto

0

Posljednje pripreme su odrađene, sve je spremno za prve hotelske goste na Brijunima koji stižu s gotovo dva mjeseca zakašnjenja. Zimski "turistički san" protegnuo se zbog koronavirusa i na proljeće, donosi dnevnik.hr

"Poželjeli smo se jako Hrvatske, bili smo prije dva dana ovdje na izletu i onda smo poželjeli prespavati pa smo čuli da otvaraju prvoga i idemo odmah iskoristiti priliku", kazao je Igor iz Beča.

Priliku, koja nudi smještaj u ovom raju po 20 posto nižoj cijeni, ako gledamo prošlu godinu. No, samo u lipnju. Špice sezone nema u pola cijene.

"Što se sezone tiče, imamo jako dobar buking sedmi i osmi mjesec, i čak i nešto devetog mjeseca. Očekujemo da će se još s vremenom početi popunjavati do kraja i da će biti dobra postsezona", kazao je ravnatelj NP Brijuni Marko Milotić.

Hoteli se otvaraju jedan po jedan

Prije nje treba odraditi ova tri ključna mjeseca u kojima kreće borba za svakog gosta. No, njih još uvijek nema pa se hoteli otvaraju jedan po jedan, kao na kapaljku.

"Lagano, nekakvim korakom prema drugoj polovici šestog mjeseca vjerujemo ćemo otvarati vrata i naših drugih objekata", kazala je Manuela Kraljević iz Arena Hospitality Groupa.

Kojih će, sudeći po prognozama biti previše pa postoji mogućnost da neki od hotela ostanu i zatvoreni za ovu sezonu. Računica je jednostavna. Isplativije ih je držati zatvorenima nego ih otvoriti.

"To je realna mogućnost, jer ako mi raspolažemo procjenama na današnji dan, da će to biti 25 ili 30 posto ukupnih gostiju u odnosu na ono što je bilo prošle godine, onda je iz tog izvjesno da za svih gostiju neće biti", kazao je Boris Žgomba, predsjednik Udruženja putničkih agencija pri HGK.

Borba za goste i s konkurentima

Borba za goste vodit će se i s našim konkurentima Turskom i Grčkom. Imamo dobru startnu poziciju, blizu smo svojim emitivnim tržištima i odlična nam je epidemiološka slika.

"Naravno da će cijena igrati, svako ima neki svoj budžet, međutim mislim da i mi imamo razne cjenovne niše, a da će možda ipak više igrati ta sigurnosna komponenta", smatra Sanja Cinkopan Korotaj iz Turističke zajednice Pula.

COVID-19 je probleme stvorio i privatnim iznajmljivačima, koji se bore za svoj dio turističkog kolača. Cijene apartmana niže su i do 40 posto.

"Ove godine bukinga praktički još i nema, još nije ni počeo, nema ni nekih najava baš prevelikih, ali očekujem da bi moglo za nekih desetak dana započeti", kazao je Jasmin Hrvanović, privatni iznajmljivač.

HTZ u velikoj promotivnoj kampanji

Ova turistička sezona nikako da počne i da se kotač zakotrlja. Samo da ne završi prije nego što je započela.

A kako bi privukla što više gostiju, Hrvatska turistička zajednica počela je veliku promotivnu kampanju. Tijekom lipnja i srpnja novi promotivni video prikazivat će se na sedam europskih tržišta - u Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj i Poljskoj uz slogan "Zasluženi odmor bliži vam je - no što mislite", donosi dnevnik.hr

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

POMOĆNI RADNIK/ICA NA RECEPCIJI / ASSISTANT FRONT OFFICE AGENT

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KONOBAR / ICA - ASSISTANT WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MESAR/ ICA - BUTCHER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/SOBARICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA