Umag proslavio Dan državnosti Republike Hrvatske

0
Obilježavanje Dana državnosti na umaškom groblju
Obilježavanje Dana državnosti na umaškom groblju

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske 30. svibnja su  na umaškom groblju te na spomen obilježju posvećenom hrvatskim braniteljima položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen svim poginulim, preminulim i nestalim braniteljima Domovinskog rata.

Vijence je položila delegacija Grada Umaga na čelu s umaškim gradonačelnikom Vilijem Bassaneseom i njegovim zamjenicima, predsjednik Gradskog vijeća Jurica Šiljeg, vijećnicima, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata i udruga antifašističkih boraca Bujštine te brojni građani.

Dan državnosti obilježava se u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine., što je predstavljao prvi korak ka povratku hrvatskoga naroda i njegove države europskoj civilizacijskoj, političkoj, kulturnoj i gospodarskoj tradiciji. 

„U ovom svečanom trenutku prisjetimo se 30. svibnja 1990. godine, dana kada je konstituiran prvi demokratski izabrani i višestranački Sabor. Prigoda je to da se iskreno zahvalimo svim ljudima koji su doprinijeli u stvaranju naše domovine. Stoga, dozvolite da riječi poštovanja i zahvale posebno uputim svim braniteljima koji su položili svoje živote i tako utkali dio sebe u našu slobodu i domovinu“ izjavio je gradonačelnik Bassanese u svom obraćanju te svima čestitao Dan državnosti Republike Hrvatske.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MAGISTAR/RA INŽENJER/KA GRAĐEVINARSTVA - PROJEKTANT/ICA

Do: 01.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRIPREMAČ/ICA JEDNOSTAVNIH JELA

Do: 06.08.2021.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

AUTOMEHANIČAR/AUTOMEHANIČARKA

Do: 07.08.2021.

HEKI, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 08.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA