Nastavljaju se radovi na kanalizaciji u Maružinima

0

Radovi na uređenju gradilišta za izgradnju završne faze kanalizacijske mreže u naselju Maružini započeli su 29. svibnja. Radovi će se izvoditi u jezgri naselja kroz dva kanala ukupne dužine od 370 metara, biti će postavljeno 16 revizionih okana te izvedeno 35 kućnih priključaka. Vrijednost radova koje će izvoditi poduzeće Hiža iz Banjola iznosi 500 tisuća kuna, a radove sufinanciraju Hrvatske vode.

Uz izgradnju kanalizacije na istoj će se trasi vršiti i rekonstrukcija vodoopskrbnog sustava, mreža javne rasvjete a dogovara se i rekonstrukcija elektroopskrbne mreže. Po dovršetku infrastrukturnih radova u potpunosti će se sanirati i ceste te izvesti novi asfaltni zastor.

Ovi radovi predstavljaju dovršetak izgradnje kanalizacije u Maružinima jer je veći dio zahvata izvršen prošle godine, kada je izgrađeno 1,6 kilometara mreže od Burići do Maružini, a radovi su bili vrijedni više od 2 milijuna kuna. I na toj je dionici rekunstruirana kompletna infrastruktura te obnovljena i nanovo asfaltiarana županijska cesta, tako da je vrijednost svih izvedenih radova prešla 3 milijuna kuna. Radovi se planiraju dovršiti kroz dva mjeseca, a za to vrijeme kroz Maružine će biti na snazi posebna regulacija promete.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SERVIR / KA - SERVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KUHAR/ ICA - ASSISTANT COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI RADNIK/ICA U KUHINJI

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR / KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA