U Puli sastanak o čišćenju dimnjaka

0

U prostorijama Komunalne palače 28. svibnja održan je sastanak s predstavnicima trgovačkog društva Dimnjak koje ima koncesiju za obavljanje dimnjačarskih poslova na području Grada Pule do 2027. godine. Sastanku su prisustvovali predstavnici upravitelja zgrada sa područja grada Pule, Rovinja i Vodnjana u cilju razmatranja i rješavanja pitanja koja se odnose na obavljanje dimnjačarske djelatnosti. U ime Grada Pule prisutne je prigodnim riječima pozdravio i zaželio dobrodošlicu te uspješan rad pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić.

„Prilika je ovo da konstruktivno razmotrimo i raspravimo sva pitanja koja se odnose na segment pružanja dimnjačarskih usluga na ovim područjima, a sve s ciljem da naši sugrađani budu sigurni u svojim domovima. Jedino redovitim održavanjem dimnjaka mogu se spriječiti potencijalno neželjene posljedice“, istaknuo je Aleksandar Matić podsjećajući da je održavanje i čišćenje dimnjaka zakonska obveza stanara te brigu o ispravnosti i redovitom održavanju uređaja za loženje i dimnjaka trebaju voditi vlasnici ili korisnici zgrada, stanova i poslovnih prostora, a isto se plaća iz pričuve koja je zajednička imovina svih suvlasnika.

Na radnom sastanku iznijeti su izazovi s kojima se koncesionar i upravitelji susreću pri obavljanju svojih djelatnosti, rješenja i općenito iskustva kojima su pojedina pitanja kvalitetno riješena. U konačnici sinergija između upravitelja i koncesionara ključna je za pružanje ove usluge građanima koji na taj način štite sebe i svoju obitelj, ali i stečenu imovinu.

Za kraj pročelnik Matić podsjetio je upravitelje da i dalje budu ažurni u korištenju mogućnosti bespovratnog sufinanciranja obnove pročelja i krovova zgrada kroz hvalevrijedan gradski projekt Dolcevita. „ Dolcevita je na snazi gotovo cijelo desetljeće i do sada smo kroz taj model sufinanciranja uložili više od 4,2  milijuna kuna bespovratnih sredstava u uređenje pročelja i krovova građevina. Značaj je to vjetar u leđa za suvlasnike, posebno ako pritom iskoriste i bespovratna sredstva primjerice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Obnovom pročelja  doprinosi se vizuri tri tisuće godina staroga grada, ali isto tako zahvaljujući tim aktivnostima osigurava se otvaranje novih radnih mjesta u građevinskom sektoru, što je u ovo vrijeme izrazito značajno“, zaključio je Matić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa