LafargeHolcim u svijetu prvi po održivom poslovanju

0
Postrojenje Holcima u Koromačnu (foto: Kristian Stepčić Reisman)
Postrojenje Holcima u Koromačnu (foto: Kristian Stepčić Reisman)

Tvrtka Sustainalytics, globalni lider u istraživanju i procjeni okolišnih, društvenih i upravljačkih čimbenika (na engleskom jeziku ESG, odnosno environmental, social and governance), objavila je ocjenu okolišnih, društvenih i upravljačkih rizika za LafargeHolcim Grupu. Sveukupno su analizirali 101 proizvođača građevinskih materijala u svijetu, a LafargeHolcim je dobio najbolju ocjenu i prvi je na listi. Osim toga LafargeHolcim je na listi TOP 20% od ukupno 12.000 ocijenjenih tvrtki iz svih gospodarskih sektora. Podsjetimo, cementara u Koromačnu dio je te grupacije.

Magali Anderson, glavna direktorica za održivost LafargeHolcim Grupe: “Ponosni smo na ovu ocjenu koja nas stavlja na prvo mjesto u našoj industriji. LafargeHolcim je najbolje ocijenjen proizvođač građevinskih materijala prema ocjeni okolišnih, društvenih i upravljačkih rizika, a osim toga mi smo i prvi koji su u kategoriji niskog rizika ostvarili poziciju ispod 20. Ova nas je ocjena ohrabrila da nastavimo dizati ljestvicu i ubrzamo tranziciju prema održivoj gradnji.”

Géraldine Picaud, glavna financijska direktorica LafargeHolcim Grupe: “Ocjena koju nam je dao Sustainalytics je jasan znak naše otpornosti i fokusa na dugoročno poslovanje. Programi za naš okolišni, društveni i upravljački utjecaj uključeni su u našu strategiju razvoja, a ova ocjena potvrđuje našu predanost da investitorima budemo odgovorno ulaganje najboljeg izbora. Jednako tako lideri smo na putu prema održivoj gradnji, a oko 50% naših ulaganja u istraživanje i razvoj su rješenja s malim otiskom ugljika.”
   
Prema izvještaju tvrtke Sustainalytics u LafargeHolcim Grupi postoji mali rizik negativnog financijskog utjecaja zbog okolišnih, društvenih i upravljačkih čimbenika, zbog toga što tim područjima dobro upravlja. Posebno su naglašena postignuća u korporativnom upravljanju i poboljšanja u svih sedam analiziranih područja. Na skali od 0-100, gdje 0 predstavlja zanemariv rizik, LafargeHolcim Grupa je za 2020. godinu dobila ocjenu 19.5. Dodatno na to, tvrtka ISS, koja se također bavi analitikom za potrebe investitora na tržištu kapitala, podigla je ocjenu za LafargeHolcim, jer su ispunili sve zahtjeve te sad njihove obveznice i dionice ispunjavaju kriterije odgovornog ulaganja.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MONTER/KA SUHE GRADNJE

Do: 06.08.2021.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

TERENSKI ANKETAR/ ANKETARKA

Do: 06.08.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

AUTOMEHANIČAR/AUTOMEHANIČARKA

Do: 07.08.2021.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA

AUTOMEHANIČAR/AUTOMEHANIČARKA

Do: 07.08.2021.

HEKI, ISTARSKA ŽUPANIJA