sastanak u barbanu

Istra Outdoor Experience tim ima rješenje za turizam nakon korone!

0
Sa sastanka u Multimedijalnom centru Barban
Sa sastanka u Multimedijalnom centru Barban

Predstavnici Istra Outdoor Experience tima okupili su se 21. svibnja u Multimedijalnom centru Barban s ciljem razrade programa pokretanja turizma u post kriznom razdoblju. Poticanje inovacija u turizmu, razrada marketinških strategija i poslovno umrežavanje bile su samo neke od tema Anti-korona sastanka, kojim IOE tim želi oživjeti umrtvljeni turistički sektor prouzročen korona situacijom.

Kako se gore spomenuta situacija mijenja iz dana u dan ne samo na području Republike Hrvatske, već i na području Europske unije i ostatka svijeta, moramo djelovati razumno i očekivati znatne ekonomske promjene. Stoga, Istra Outdoor Experience tim ističe umrežavanje i povezanost svih djelatnosti u turizmu na području Istarske županije i približavanje korisnicima putem digitalnih kanala kao najbolje rješenje na novonastalu situaciju. Što to IOE tim radi, a drugi ne? – odgovor na to pitanje je pružanje OUTDOOR aktivnosti; degustacije vina, rakije, likera, kao i organiziranje i posluživanje hrane u manjim grupama direktno u prirodi, čime gost dobiva potpuni doživljaj destinacije.

Istra Adventure, Glavani park, Ranch Barba Tone, Konoba Vorichi, Camp Dvor i Travel Istria kao osnivači ove neformalne organizacije, poručuju da iz post krizne situacije treba izvući priliku istu onakvu kao i na samom početku sklapanja njihovog partnerstva prije 10-ak godina, a to je izazov pružanja drukčijeg turističkog proizvoda uslijed neizvjesnog razdoblja. Odgovoriti na promjenjive trendove u području turističkog sektora svakako je jednostavnije putem zajedničkog djelovanja. Stoga, pozitivan iskorak u radu ovog tima je sklapanje novih suradnji s partnerima koji obavljaju različite djelatnosti.

Poučeni dobrim iskustvom kada su se u siječnju ove godine netom održavanja turističkog sajma u Ljubljani timu priključili Turistička zajednica Općine Žminj s Mljekarom Latus, Pršutanom Jelenić, OPG-om Žminjski gušti te Turistička zajednica Općine Marčana s Krnica Boat Excursions i Konobom Da Rocco, Istra Outdoor Experience tim odlučio je proširiti suradnju i ovom razdoblju s OPG-om Frane, In Sylvis vinima i Beach barom Cadena koji su iskazali interes za suradnjom u timu. Obogaćenjem turističke ponude i međusobnim umrežavanjem Istra Outdoor Experience tim jača prepoznatljivost i položaj Istre kao destinacije na svim Europskim i svjetskim tržištima.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa