Umagu donirano sto tisuća kuna: nabavljena sanitetska oprema

0
Oprema za umaške zdravstvene radnike
Oprema za umaške zdravstvene radnike

U razdoblju neizvjesnosti i izazovnih trenutaka u doba epidemije, naučili smo kako su zdravlje i sigurnost glavni prioriteti, a osjećaj zajedništva postao je jači no ikada. Imajući u vidu važnost osiguravanja opremljenosti zdravstvenog sustava Umaga, koji je najudaljeniji od bolnica u Puli i Rijeci, Prvo Plinarsko Društvo odlučilo je pomoći gradu odlukom o donaciji novčanih sredstava za nabavu medicinske opreme za umaške zdravstvene ustanove, a u iznosu od 100.000 kuna.

Tako je Grad Umag za navedeni iznos nabavio medicinsku i sanitetsku opremu za potrebe umaške ispostave Zavoda za hitnu medicinu, a točnije uređaj za nebulizaciju vodikovog peroksida (Clean cube mini), tri torbe (BLS extreme's), tri ruksaka („Rescue II“) te osam torbi (Pax Oldenburg) za hitnu pomoć, dva stabilizatora zdjelice, prsluk za imobilizaciju i izvlačenje, četiri ampularija, kao i 150 jednokratnih odijela te 300 zaštitnih maski.

„U ovoj kriznoj situaciji najvažnije je da brinemo i ohrabrujemo jedni druge te pomažemo jedni drugima. PPD će na takav način pokušati odgovoriti na dodatne potrebe šire društvene zajednice da se i dalje uspješno nosi s izazovima pred koje smo svi skupa stavljeni zbog pandemije u borbi protiv virusa Covid-19“ izjavile su članice uprave Ivana Ivančić i Antonija Glavaš. Uz donaciju od 100.000 kuna, koja će uvelike pomoći u nabavci prijeko potrebne opreme za naše zdravstvene djelatnike, Grad Umag je ranije izdvojio 200.000,00 kuna namijenjenih OB Pula te samostalno nabavio dodatni respirator i takozvani „bio bag“.

Gradonačelnik Umaga Vili Bassanese zahvalio je PPD-u te naglasio kako je riječ o iznimno vrijednoj donaciji za sve građane Umaga. „U ime svih građanki i građana Umaga zahvaljujem Prvom Plinarskom Društvu na velikodušnoj donaciji. Zajedništvo nema alternative, a ovo je pravi primjer društveno odgovornog poslovanja i solidarnosti u trenucima kada je to najpotrebnije. Sretan sam i ponosan što smo ostvarili ovako važnu suradnju s PPD-om te duboko vjerujem da će navedena oprema, uz onu koju smo ranije nabavili, biti iznimno važna za rad umaške ispostave hitne medicinske pomoći, budući ista pokriva široko, te ujedno i najudaljenije, područje od OB Pula.“

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

FIZIOTERAPEUT/KINJA

Do: 28.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KROVOPOKRIVAČ/ICA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

MONTER/KA SUHE GRADNJE (KNAUF)

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA