pazin

Potpisan pet milijuna kuna vrijedan projekt modernizacije javne rasvjete

0
S potpisivanja ugovora
S potpisivanja ugovora

U velikoj vijećnici Grada Pazina 26. svibnja potpisan je pet milijuna kuna vrijedan Ugovor za opremu i radove na modernizaciji javne rasvjete na području Grada. Projekt modernizacije javne rasvjete ima za cilj učinkovito gospodarenje električnom energijom i smanjenje svjetlosne polucije putem zamjene zastarjelih i dotrajalih rasvjetnih tijela. Neučinkovitu rasvjetu zamijenit će se novim rasvjetnim tijelima na bazi visokoučinkovite LED tehnologije s mogućnošću dogradnje dodatnih SMART elemenata. Projekt procijenjene vrijednosti od 5.150.000 kuna  financiram je sredstvima ESIF kredita HBOR-a s kamatnom stopom od 0,5 %, što je najpovoljniji dostupan oblik financiranja, dok vrijednost izabrane ponude najpovoljnijeg ponuđača tvrtke Elos Solin iznosi 5.061.950 kuna s PDV-om. Ukupni rok izvršenja ugovora je 140 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Rok povrata kredita je deset godina, a povrat investicije očekuje se za manje od devet godina, napomenuo je gradonačelnik Renato Krulčić i dodao kako je ovo prvi kapitalni projekt u Pazinu nakon korona krize koji će ojačati gospodarske aktivnosti osobito važne za razvoj lokalne zajednice. Naime, zamijenit će se kompletna javna rasvjeta na području Grada, ukupno oko 1650 svjetiljki. Ugradit će se najkvalitetnije Phillips svjetiljke koje osiguravaju vrhunsku osvijetljenost, uštedu energije i smanjene troškove održavanja. Dio svjetiljki u centru grada bit će opremljene SMART sustavom smanjenja intenziteta rasvjete kako bi se dodatno smanjila potrošnja energije ali i svjetlosno zagađenje.

Proveden je i postupak nabave za uslugu stručnog nadzora modernizacije sustava javne rasvjete procijenjene vrijednosti 100.000 kuna s PDV-om te je odabran najpovoljniji ponuditelj Elis Projekt iz Rijeke čija je ponuda iznosila 98.750,00 kuna s PDV-om, a potpisivanje ugovora očekuje se u najkraćem roku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa