U Istri ugašena tri požara: iskra s brusilice zapalila travu

0
Zgarište u Gornjim Babićima
Zgarište u Gornjim Babićima

Tijekom 25. svibnjana području Policijske uprave istarske zabilježena su tri požara trave i niskog raslinja. Oko 13,30 sati u Puljskoj cesti u Fažani izbio je požar na gradilištu u trenutku kad je 46-godišnjak brusilicom rezao armaturu te se iskra proširila na travu  pri čemu je izgorjelo oko tri tisuće kvadratnih metara trave i niskog raslinja. Požar su ugasili umaški vatrogasci. Protiv 46-godišnjaka će policija podnijeti obavijest nadležnom odjelu inspekcije radi počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

Oko 16,15 sati u Gornjim Babićima na području Umaga na zemljištu u vlasništvu 34-godišnjaka, također je izbio požar kada su vlasnik i 58-godišnjak čistili parcelu te su zapalili otpad bez prethodnog odobrenja za loženje vatre na otvorenom prostoru. U požaru je izgorjelo oko 10 tisuća kvadratnih metara trave i niskog raslinja. Požar su ugasili umaški vatrogasci. Protiv obojice se zbog počinjenog prekršaja podnosi obavijest nadležnoj inspekciji. U navedenim požarima nije nastala materijalna šteta.

Treći požar izbio je na poljoprivrednom zemljištu na području Mugebe kraj Poreča kada je 81-godišnjak spaljivao korov, ali nije poduzeo sve mjere zaštite od požara. Uslijed toga vatra se počela nekontrolirano širiti te je izgorjelo oko osam tisuća kvadratnih metara suhe trave i niskog raslinja. Požar su ugasili porečki vatrogasci, a nastala materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna.  Zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara protiv 81-godišnjaka će policija podnijeti obavijest nadležnom odjelu inspekcije. (Foto: Facebook JVP Umag)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa