san canzian

'Svaka soba ima poseban ulaz. Nismo ni slutili da će to biti ključno'

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Kakva će biti sezona i što će u ovoj situaciji gosti tražiti? To je ono što muči mnoge turističke djelatnike, a nekako se logično nameće činjenica da će najbolje proći kuće za odmor na selu, luksuzne izolirane vile, privatan smještaj s posebnim ulazom, manji hoteli, kampovi… Sve ono što nema veze s klasičnom turističkom gužvom i gdje se turisti mogu odvojiti od drugih ljudi i bez straha od zaraze uživati u godišnjem odmoru nakon što su dva mjeseca bili zatvoreni kod kuće. Da je tome tako, već je proteklog vikenda posvjedočio mali raspršeni luksuzni hotel San Canzian nedaleko Buja u obliku istarskog sela koji može primiti 50 gostiju, piše Jutarnji.

Čim su epidemiolozi dali zeleno svjetlo, prvi gosti ove predsezone, i to oni domaći, htjeli su isprobati sve ono što ovaj novi boutique hotel s pet zvjezdica nudi. Bio je to na neki način pokusni vikend nakon koronakrize. I sve je prošlo savršeno, čuli smo od direktora hotela Zorana Užara i direktorice prodaje Suzane Vrtičević Tica. Svi su oni zajedno s još 30 djelatnika s nestrpljenjem dočekali otvorenje hotela, a još više se raduju pak ovom vikendu kada će hotel biti pun.

- Riječ je o domaćim gostima kojima smo dali odlične ponude za vikend. To je tržište prepoznalo i bilo je predivno vidjeti goste u hotelu nakon toliko vremena što smo bili zatvoreni. Bila je to prava opuštena atmosfera, došlo je i nekoliko obitelji s djecom pa je bilo zabavno i na bazenu. Kao da epidemije nikad ni nije bilo. Ljudi su se zaželjeli otići negdje na odmor - pričaju Zoran i Suzana za Jutarnji.

No, ono što najviše goste privlači je činjenica da je kao stvoren upravo za ovakve situacije. Naime, svaka soba ima svoj poseban ulaz iz dvorišta. To je od početka bila zamisao jednog od suvlasnika hotela Leopolda Botterija, nekadašnjeg novinara Slobodne Dalmacije te začetnika maslinarske zadruge Bracchia i tvrtke Uje. Leo je, naime, s partnerom Sinišom Šareom odlučio u srcu gastro carstva Istre otvoriti mali hotel vrijedan četiri milijuna eura. Nitko se naravno lani, kada se hotel otvarao, nije ni nadao da bi se ovakve situacije mogle dogoditi.

- Sreća je htjela da smo hotel projektirali tako da svaka soba ima zasebni ulaz i vlastiti klimatizacijski uređaj. U situaciji epidemije to se pokazuje kao naša snažna komparativna prednost - veli Botteri, donosi Jutarnji.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MESAR/ ICA - BUTCHER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA-ŠANKIST/ICA / WAITER-BARTENDER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI RADNIK/ICA U KUHINJI

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VOZAČ/VOZAČICA TRANSFERA / TRANSFER DRIVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA