zaštitnik umaga

Sveti Pelegrin obilježen uz bogat kulturno zabavni program

0

Umag je, nakon puna 3 mjeseca pustih ulica radi poštivanja zadanih mjera od strane struke, na dan svojeg zaštitnika, svetog Pelegrina, živnuo te vratio žamor i radost na ulice grada. Tako su 23. svibnja Grad Umag i Ustanova Festum pripremili izvanredan kulturno-umjetnički program od samog jutra, a u koji su uključili vrijedne sugrađane.

Od 11 sati jutarnji je dio programa započeo na Trgu Marije i Line s otvorenjem zanimljivih izložbi u crkvici Svetog Roka i MMC galeriji Grada Umaga, a koje potpisuju umjetnik Giancarlo Stival (Musil di Piave, Venezia), polaznice tečaja keramike ZT "Fulvio Tomizza" Umag te polaznice radionica crtanja i slikanja Učilišta za treću životnu dob pri POU „Ante Babić“ Umag.

Program otvaranja izložbi obogatile su točke naših domaćih snaga, počevši od Zvjezdica 50+, pa do skupine Wild Country Dancers te Plesnog centra Carlotta Grisi Umag. Popodne su se svi preselili na Trg slobode gdje je u 17:00 sati započela Sveta misa, a nakon koje je uslijedila tradicionalna manifestacija 17. Susret klapa „Sveti Pelegrin“ koja je ove godine okupila tri klape, počevši od umaške Klape Lungomare, pa do bujske Romanse i buzetskog Pinguentuma. U ovu su se manifestaciju uključili i trgovci Danteove ulice, kao i Cvjećarna Morena Buzet-poslovnica Umag te OPG Tea Novak koji su prigodno dekorirali Danteovu ulicu i izloge njenih trgovaca te time na poseban način uljepšali ovaj poseban dan.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

POMOĆNI KUHAR/ ICA - ASSISTANT COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MESAR/ ICA - BUTCHER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA-ŠANKIST/ICA / WAITER-BARTENDER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA / ANIMATOR

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA