Doživite Motovun uz besplatno stručno vođenje i parking

0

Turistička zajednica Općine Motovun, u suradnji s licenciranim turističkim vodičem Deanom Prodanom 24. svibnja, s početkom u 14 sati, organizira besplatno stručno vođenje “Doživi Motovun” u sklopu kojega će zainteresirani posjetitelji imati priliku uz vodstvo iskusnog vodiča razgledati starogradsku jezgru Motovuna. Razgled, osim pitoresknih ulica i trgova, uključuje i obilazak motovunskih zidina, najočuvanijeg fortifikacijskog sustava u Istri, a u sklopu vođenja moći će se puno naučiti o povijesti i tradiciji Motovuna.

Cilj vođenja je ponuditi dodatni turistički sadržaj u ovim nezavidnim vremenima i poslati poruku da se Motovun kao prepoznatljivo turističko središte i najposjećenije mjesto unutrašnjosti Istre polako vraća u normalu te da s nestrpljenjem očekuje svoje goste. Nakon što posjetite Kaldirski plac od fruti koji se istog dana održava u Kaldiru u vremenu od 8 do 13 sati i opskrbite se od OPG-ova Kaldirštine svježim trešnjama, možete se prije ili nakon stručnog vođenja okrijepiti u motovunskim kafićima, vinarijama i restoranima, koji su otvoreni i rade uz poštivanje propisanih protuepidemioloških mjera.

Razgled Motovuna je organiziran na hrvatskom jeziku i za sve sudionike je besplatan. Mjesto okupljanja je kod gornjeg groblja u Motovunu, na samom ulazu u starogradsku jezgru, kraj pomičnog stupića. Za sve posjetitelje osiguran je besplatan parking u neposrednoj blizini mjesta okupljanja. Vođenje se odvija uz pridržavanje propisanih protuepidemioloških mjera u borbi protiv koronavirusa koje se odnose na turistička vođenja. U slučaju da interes bude veći od maksimalno dozvoljenih 40 osoba po grupi, ponoviti će se vođenje za sljedeću grupu u 15.30 sati. Organizatori se vesele vašem dolasku. (Foto: David Matković)

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RECEPCIONAR/KA

Do: 27.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRAVAR/ICA

Do: 28.09.2020.

ZAJCI, ISTARSKA ŽUPANIJA

ELEKTRIČAR/KA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A DIMNJAČAR/KA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA