Rovinjski arhitekt zaglavio u brazilskoj prašumi zbog korone

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Arhitekt Marko Brajović, koji je odrastao u Rovinju, a cijenjeni je arhitekt u Brazilu, u izolaciji je posljednjih mjesec dana s obitelji u njihovoj vikendici u Atlantskoj šumi! Poslao nam je pismo iz tropske šume i nekoliko fotografija njihove svakodnevice, koja izgleda nadrealno romantično. Inače, s obitelji živi u užurbanom gradu Sao Paulu, a svako ljeto dolaze u Rovinj, pa se nadaju da će tako biti i ovog srpnja, piše Jutarnji.

- Na dan kad je WHO proglasio globalnu pandemiju Covida-19 i krizu, s obitelji sam se zatekao u našoj šumskoj vikendici u Paraty. Odlučili smo ostati ovdje, s naše dvoje djece - kaže nam Marko Brajović.

Smatra da je u ovakvim danima važno, ako je to moguće, vratiti se prirodi i izvornom načinu života. Vikendica u kojoj provode vrijeme površine je 130 četvornih metara. Sade biljke, imaju već nekoliko stotina stabala voća i od susjeda koji ovdje dugo žive kupuju organsku hranu. Drugi susjedi rade sapune, neki kruh, med i jaja, tako da imaju sve što im treba za prehranu. Pomaže im, kaže Marko, i to što ne jedu meso.

- Počeli smo organizirati naš život u izolaciji u šumi. Socijalna distanca čak i u prirodi, kao i u gradu, nudi nove izazove u logistici. Nužno je ponovno oblikovati svoju svakodnevicu daleko od infrastrukture grada - kaže Brajović za Jutarnji.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR/ICA

Do: 08.08.2020.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

OPERATER/KA NADZORNOG CENTRA

Do: 08.08.2020.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A KONOBAR/ICA

Do: 08.08.2020.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR/KA

Do: 08.08.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA