Kozlevac o zaraženom Španjolcu u Istri: 'Hrvatska mu je domovina'

0
Dino Kozlevac
Dino Kozlevac

Što se tiče ponovnog dolaska koronavirusa u Istarsku županiju, nakon što je bila 25 dana bez virusa, putnikom iz zrakoplova iz Frankfurta načelnik istarskog stožera Dino Kozlevac je rekao da je putnik doputovao prema pravilima koja su vrijedila do tog trenutka, piše Jutarnji.

- Mediji pišu kako je riječ o strancu. Moram reći da se radi o Španjolcu koji je oženjen Hrvaticom i tu živi i Hrvatska je i njegova domovina te se vratio kući. Sva je sreća što je to bilo u razdoblju kada je još vrijedila obavezna mjera samoizolacije. Problem je nama što smo mi sedam dana nakon leta dobili informaciju da je iz naše županije osam osoba bilo na letu gdje su bili pozitivni ljudi. Naša epidemiološka služba je preko vikenda žurno odradila i stvar stavila pod kontrolu te je sreća kako je svih osam bilo još u samoizolaciji. Putnik koji je dobio simptome, uzet mu je bris, pozitivan je i on je u bolnici. Od prije tri dana nema više obvezne mjere samoizolacije kod takvog dolaska. Svi stranci koji dolaze u Hrvatsku dobiju samo letak kako se moraju ponašati. Nema više provjere, nema više samoizolacije. Jedina mjera kontrole je samodisciplina i samoodgovornost stranaca koji imaju pravo doći i naših državljana i tu očekujem probleme jer može vrlo lako doći do ulaska koronavirusa i to može stvarati probleme sustavu, rekao je Kozlevac za Jutarnji.

- No sustav je spreman, mi ćemo se boriti, bit ćemo u suživotu s virusom. Ljudi su jedva čekali da se počne koliko-toliko normalno živjeti. Opasnosti i ugroženost će naši sustavi morati rješavati. Morat će se jako voditi računa jer su nam sustavi napregnuti i vrlo lako se može dogoditi da nam kod masovne eskalacije sustav zdravstva bude u problemu, dodao je, donosi Jutarnji.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

POMOĆNIK/ICA U NASTAVI

Do: 06.08.2020.

OPRTALJ-PORTOLE, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/KUHARICA

Do: 07.08.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNIK/ICA U NASTAVI

Do: 07.08.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

VODITELJ/ICA ODJELJKA RAČUNOVODSTVENIH POSLOVA

Do: 07.08.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA