Evo koliko je djece došlo u vrtiće i osnovne škole Pule!

0
Vrtić
Vrtić

U sklopu treće faze ublažavanja mjera sprječavanja širenja COVID 19 virusa u Puli su s radom započeli dječji vrtići te odvijanje redovne nastave za učenike nižih razreda osnovnih škola. Predškolske ustanove kojima je osnivač Grad Pula, Dječji vrtić Pula, Dječji vrtić Mali svijet i Dječji vrtić-Scuola dell' infanzia Rin Tin Tin Pula-Pola spremno su dočekali prihvat ukupno 230 djece. Dječjem vrtiću Pula roditelji su povjerili na čuvanje 102 djece, Dječjem vrtiću Mali svijet 92, a Rin Tin Tinu 36 djece. Budući da je nastava započela samo za učenike razredne nastave danas je u svoje školske klupe sjelo 128 učenika, odnosno 5,55%  od ukupnog broja učenika razredne nastave.

Odgojno obrazovni rad odvija se uz poštivanje uvjeta koje je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo, od 29. travnja 2020. godine, za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu i u skladu s Preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja od 5. svibnja 2020. godine za rad s djecom rane i predškolske dobi u dječjem vrtiću.

U planiranju organizacije rada izrađeni su planovi svih predškolskih i osnovnoškolskih ustanova za prvih 14 dana budući da u Uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo stoji kako će se uvjeti prilagođavati aktualnoj epidemiološkoj situaciji te će se razmotriti potreba i mogućnost prilagodbe uputa nakon prvih 14 dana primjene.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

FIZIOTERAPEUTSKI/A TEHNIČAR/KA

Do: 05.08.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNIK/ICA U NASTAVI

Do: 06.08.2020.

OPRTALJ-PORTOLE, ISTARSKA ŽUPANIJA

RUKOVATELJ/ICA RADNIM STROJEVIMA-BAGERIST/ICA

Do: 06.08.2020.

VIŠNJAN-VISIGNANO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/ICA

Do: 06.08.2020.

MEDULIN, ISTARSKA ŽUPANIJA