Izgradnjom rotora Kopar dovršen projekt izgradnje avenije u Umagu

0

Kontinuiranom izgradnjom prometnica koje osiguravaju sigurnost i održivi promet bez zastoja, kao i realizaciju prometnih rješenja koji osiguravaju i gospodarski razvoj na području Umaga, još 2015. godine započet je projekt izgradnje nove četvero tračne prometnice, Avenije Grada Vukovara. Izgradnja avenije se odvijala u tri faze, a realizacijom prve faze, 2016. godine, avenija je svečano  puštena u promet.

Kao logičan slijed izgradnje, došli smo na završni dio projekta koji se odnosi na izgradnju potpuno novog kružnog toka „Kopar“. Danas s ponosom možemo objaviti kako su se višegodišnji rad, trud i uložena sredstva doista isplatili, obzirom da danas službeno puštamo u promet ovaj kružni tok, kojim naša zaobilaznica poprima cjelovitu funkciju. Osim ljepšeg i komunalno uređenog izgleda, dobiva se veća funkcionalnost i prohodnost vozila na prometnici koja predstavlja najfrekventniju umašku trasu.

Projekt  izgradnje kružnog toka „Kopar“ predstavlja investiciju vrijednu 8,5 milijuna kuna, od kojih Hrvatske ceste sudjeluju s 5,7 milijuna kuna, Grad Umag s 2,3 milijuna kuna te ostale javne tvrtke s preostalih 500 tisuća kuna. U konačnici, vrijednost cijelog projekta izgradnje Avenije Grada Vukovara iznosi 60-tak milijuna kuna, što predstavlja jednu od najvećih investicija u prometnom segmentu projekta razvoja i rasta grada Umaga.

Investicija izgradnje kružnog toka „Kopar“, kao i konačno cijele avenije, obuhvaćala je izradu projektne dokumentacije, niz pripremnih radnji radi stvaranja preduvjeta za početak izvođenja radova te kompletnu rekonstrukciju i obnovu infrastrukture na lokaciji samog rotora i šire zone oko njega, a koje uključuju izgradnju kanalizacije, oborinskog sustava odvodnje, javne rasvjete, plinskih instalacija, elektroničke komunikacijske infrastrukture, elektroenergetske mreže, vodovodne mreže, nove biciklističke staze te nogostupa. Navedeni je projekt trajao 5 godina, no, danas možemo s ponosom konstatirati kako je vrijedilo.

Realizacija navedenog višegodišnjeg 60-miljunskog projekta u cijelosti je promijenila izgled našega grada te omogućila razvoj urbane sredine, gospodarski rast i otvaranje novih radnih mjesta. Okončanjem ovog iznimno važnog projekta, dodatno je podignuta ljestvica kako prometne, tako i komunalne sigurnosti, ali i krajobraznog izgleda koji Umag polako, ali sigurno pretvara u mali moderni grad europskih standarada.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa