Uhićen zbog niza provala u Vodnjanu: krao bademe, plinsku bocu, nakit

0

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio pet kaznenih djela teška krađa i jednu krađu. Muškarca se sumnjiči da je u noći s 26. na 27. veljače u Ulici Bartolomeo Biasoletto u Vodnjanu pokušao provaliti u konobu u čemu nije uspio te je prekočio zid i ušao u dvorište gdje je provalio u garažu iz koje je otuđio, kašete s bademima, tresač za branje maslina i razni alat, čime  je oštetio 77-godišnjaka za nekoliko desetaka tisuća kuna. Iduće noći, osumnjičeni je u Ulici Antifašističkih boraca u Vodnjanu provalio u kušaonu maslinovog ulja i garažu iz kojih je otuđio CD playere, alat i druge predmete, čime je oštetio 54-godišnjaka za više tisuća kuna.

Potom je u noći sa 17. na 18. ožujka u Trgovačkoj ulici u Vodnjanu provalio u kuću, iz koje je otuđio televizor, plinsku bocu i pokrivač, čime je oštetio 68-godišnjaka za neutvrđeni novčani iznos. U Ulici 16. januara u Vodnjanu je u noći s 30. na 31. ožujka provalio u trgovinu, iz koje je otuđio novac, cigarete, razne prehrambene i druge artikle, čime je oštetio pravnu osobu iz Pule za nepoznati novčani iznos.

Također, ga se tereti za kazneno djelo krađe koje je počinio u razdoblju od 21. do 27. travnja na Trgu Statuta u Vodnjanu kada je iz prizemlja obiteljske kuće otuđio nekoliko plinskih boca, televizor, štednjak, razni alat i druge predmete, čime je oštetio 45-godišnjaka za više tisuća kuna. Tijekom prošle godine je u razdoblju od 6. do 15. listopada provalio u stan u Trgovačkoj ulici u Vodnjanu, iz kojeg je otuđio nakit, televizor, razne kućanske uređaje i druge predmete, čime je oštetio  48-godišnjakinju za više tisuća kuna.

Policijski službenici temeljem naloga Županijskog suda u Puli obavili su pretrage prostora koje koristi osumnjičeni te pronašli većinu otuđenih predmeta, koji su odmah i vraćeni oštećenima. Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja 11. svibnja u jutarnjim  priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa