istarski hdz:

'Izrazito nizak broj novooboljelih rezultat odluka Nacionalnog stožera'

0
Jurica Šiljeg i Andrej Plenković
Jurica Šiljeg i Andrej Plenković

Povodom trenutne političke situacije i uslijed pandemije korona virusa, oglasio se predsjednik istarskog HDZ-a, Jurica Šiljeg. „Izrazito nizak broj novooboljelih u posljednja 2 tjedna rezultat je pravovremenih i pravovaljanih odluka koje je stožer donosio, a hrvatski ih se građani pridržavali. Uslijedilo je postupno popuštanje mjera za suzbijanje širenja virusa sukladno preporukama struke, a sve u svrhu ponovnog reaktiviranja gospodarstva u 3 faze. 11. svibnja posljednja je faza inicijalnog reaktiviranja gospodarskih i ostalih djelatnosti, a sukladno političkoj i epidemiološkoj procjeni donijet će se odluka kada će se održati parlamentarni izbori. Ovog je trenutka najvažnije pobijediti koronavirus te gospodarski što prije i učinkovitije reaktivirati zemlju što ova Vlada donesenim mjerama i čini. Za ožujak je za naše radnike isplaćeno 1,55 milijardi, a za travanj će potpore biti još veće.“ rekao je Šiljeg.

„Predstavljene gospodarske i socijalne mjere izrazito su dobro primljene i snažna su potpora hrvatskom gospodarstvu i zaposlenicima u privatnom sektoru. Usto, većina građana prepoznaje kako se ova Vlada nosi sa životnim i egzistencijalnim izazovima za hrvatsko društvo, te po posljednjim istraživanjima pruža podršku za odgovorne poteze koje povlačimo.“, napominje Šiljeg.

„Naš je cilj 2016. bio da stvorimo političku stabilnost koja će nam omogućiti reforme. To smo osigurali. Hrvatska je u odnosu na naše kapitalne prioritete u političkom, gospodarskom, socijalnom, sigurnosnom smislu, kao i glede međunarodnog položaja u bitno boljoj situaciji nego 2016.. Činjenica jest da je Vlada uspjela pronaći alate za rješavanje novonastale krize.“, nadodao je Šiljeg te nastavio:

„Što se izbora tiče, oni će se održati kada epidemiološke okolnosti to budu dopuštale. Hoće li se izbori održati u lipnju, srpnju, kolovozu ili rujnu, to su samo nijanse. Prioritet je i dalje zdravlje građana, borba protiv koronavirusa te postupno reaktiviranje gospodarstva.“, zaključio je Šiljeg.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa