Protupožarni put Kunj – Most Raša čeka na upis u katastar

0
Kunj: zbranjen prolaz vozilima jer protupožarni put ubrzo postaje neprohodan
Kunj: zbranjen prolaz vozilima jer protupožarni put ubrzo postaje neprohodan

Općina Raša napravila je geodetski elaborat protupožarnog puta koji uz obronak Raške drage spaja Kunj i Most Rašu i sada čeka njegovo upisivanje u katastar, doznajemo od načelnice Glorije Paliska.

„Radi se o putu koji velikim dijelom prolazi kroz parcelu u vlasništvu države i nije uspostavljen. Preduvjet za ulaganje u njegovu sanaciju je rješavanje pitanja vlasništva. Stoga je Općina pokrenula priču te je u tijeku postupak evidentiranja nerazvrstane ceste Kunj - Most Raša u katastarskom operatu i zemljišnim knjigama, sve sukladno Zakonu o cestama. Nakon što se izradi troškovnik sanacije, bit će poznata visina ulaganja, o čemu će, u konačnici, ovisiti uvrštenje te investicije u općinski proračun“, kaže Paliska.

Put dug oko dva kilometra trasiran je prije tridesetak godina i značio je veliko olakšanje za stanovnike Kunja i okolice jer im omogućava da izravno, bez prelaženja preko općine Sv. Nedelja i područja Grada Labinu u pola kraćim putem stignu u općinsko središte. Put je vrlo strm, pa ga bujice vrlo lako oštete do neupotrebljivosti, a zbog nekorištenja sada je i zarastao u zelenilo. (Tekst: Robi Selan, foto: Roberto Matković)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa