Dan Grada Umaga obilježen na posve drugačiji način

0

Kako je ova godina doista drugačija u odnosu na sve prethodne, obzirom na stroge mjere predostrožnosti u smjeru suzbijanja epidemije koronavirusa, i ovaj poseban dan za prekrasan Umag obilježen je na posve drugačiji način. Uslijed nemogućnosti okupljanja velikog broja Umažaana, koji su svake godine dupkom punili kazališnu dvoranu tijekom Svečane sjednice, a potom ostajali na zajedničkoj proslavi uz koncert i zakusku, želja je bila ove godine sugrađanima ipak prirediti barem trunku veselja i slavlja, kako bi na 6. svibanj doživjeli snagu zajedništva i osjećaj da smo, unatoč socijalnoj distanci, svi još tu, zajedno, jedni za druge, uz toplinu ljubavi prema gradu.

Nakon virtualne čestitke koju je Grad Umag pripremio s vrijednim Davidom Beletićem, koji je odsvirao pjesmu Sergija i Grazielle Bernich „Umago mia“, a koja je objavljena na službenoj gradskoj Facebook stranici, točno u 10.30 sati u kratko putovanje prelijepim Umagom krenuo je veseli vlakić, na kojem su David Beletić, Sandro Bek, Sandro Bratović i Aleksa Černac svojim instrumentima rasplesali naš pomalo uspavani grad. Tako je ovaj muzički vlakić putovao svim kvartovima centra Umaga te na taj način zaželio svim Umažankama i Umažanima sretan Dan grada. Sugrađani nisu skrivali oduševljenje na prozorima zgrada, kuća i poslovnih prostora, a poneki su se pridružili aktivno slavlju pjevajući, potaknuti veselim i razigranim izvedbama naših muzičara. Naš grad i naši građani tako su na drugačiji, no ipak veseli način, obilježili Dan Grada Umaga.

Grad zahvaljuje poduzeću Tamar koje je Umagu poklonilo ovu doista posebnu vožnju. Hvala i trgovačkom obrtu TI-LA Partyland Umag koji je gradu poklonio balone, a koji su vlakiću dali veseli rođendanski ton. Te, u konačnici, hvala mladim muzičarima koji su bez premišljanja pristali uveseliti sugrađane i učiniti ovaj dan jedinstvenim.

U popodnevnim satima su gradonačelnik Vili Bassanese, njegovi zamjenici Floriana Bassanese Radin, Mauro Jurman i Ivan Belušić, pročelnik Ureda Grada Slaviša Šmalc te predsjednik Gradskog vijeća Jurica Šiljeg na umaškom groblju položili vijenac i zapalili svijeće povodom 75. obljetnice oslobođenja i pobjede nad fašizmom, nakon čega su vijenac položili i kod spomen obilježja svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata. U tišini, bez tradicionalnog govora gradonačelnika prisutnima, no s mislima punima zahvalnosti i poštovanja prema svima onima koji su nam omogućili slobodu i bolji život, odana je počast svim zaslužnima koji su nam omogućili da uživamo u dobrobitima slobode.

Povodom ovog posebnog dana gradonačelnik Vili Bassanese ovim putem upućuje svojim sugrađanima riječi čestitke: „Našem prekrasnom Umagu upućujem najiskreniju rođendansku želju da se njegove ulice čim prije popune brojnim osmijesima i žamorom glasova naših voljenih sugrađana. Do tad, nastavimo voljeti i cijeniti jedne druge, voljeti i cijeniti svoj grad, jer ovo je naš Umag, grad po mjeri svakog čovjeka, grad umirovljenika, grad djece, grad sporta, grad snažnog zajedništva. Sretan Dan Grada Umaga svim Umažankama i Umažanima!“

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa