Student iz Umaga dobio stipendiju za Japan: 'Ponosan sam na Ivana'

0
Ivan Matak
Ivan Matak

Student Fakulteta Informatike u Puli Ivan Matak dobitnik je stipendije programa „Vulcanus in Japan“ kojem je osnivač EU-Japan centar za industrijsku suradnju. Program je namijenjen studentima diplomskih i doktorskih studija prirodnih i tehničkih znanosti sa sveučilišta na razini Europske unije za jednogodišnje stručno usavršavanje u japanskim tvrtkama. Pravo na prijavu na natječaj imaju studenti koji su barem na 4. godini studija u trenutku prijave te studenti doktorskih studija.

Program se sastoji od seminara o Japanu, 4 mjeseca intenzivnog tečaja japanskog jezika te 8 mjeseci stručnog usavršavanja u japanskoj tvrtki. Program je stipendiran u iznosu od 1.900.000 japanskih jena za pokrivanje troškova putovanja te ostalih životnih troškova, a besplatni smještaj tijekom trajanja programa pruža kompanija u kojoj se odrađuje stručno usavršavanje. Ivan je prvu fazu selekcije prošao temeljem akademskog uspjeha, preporuke izv. prof. dr. sc. Tihomira Orehovačkog, znanja engleskog jezika, svoje motivacije i sposobnosti prilagodbe stranoj kulturi. Prilikom finalne selekcije, glavnu riječ su imale japanske tvrtke.

"Ponosan sam na Ivana. Stipendija je na razini Europske unije i Ivan je jedini iz Istre. koji je uspio dobiti zahtjevanu stipendiju. Zahvaljujem Gradu Umagu koji ga je pet godina stipendirao za odličan uspjeh. Mislim da je na najbolji način vratio gradu i Istarskoj županiji te da će u budućnosti znanje i iskustvo stečeno u Japanu primjeniti tu gdije je odrastao", kazao nam je Ivanov otac Ivica Matak.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RECEPCIONAR/ RECEPCIONARKA - RECEPCIONIST

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KUHAR/ ICA - ASSISTANT COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MESAR/ ICA - BUTCHER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA-ŠANKIST/ICA / WAITER-BARTENDER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA