Umaški vjernici došli u crkvu, župnik ih ukorio: 'Molite kod kuće'

0
Foto: Facebook/24sata
Foto: Facebook/24sata

- Nemojte me prisiliti da zatvorim crkvu. Poštujte pravila. Lijepo vas molim vas da budete odgovorni i da se svi zajedno pridržavamo mjera koje je donio Nacionalni stožer za civilnu zaštitu, poručio je vjernicima i nedjelju umaški župnik, Josip Grbac. I dok se u nekim dalmatinskim crkvama vjernici pak pozivaju na misu, dok neki župnici otvoreno vrijeđaju i prijete poput Andrije Vrbanića iz Ivanovca kod Osijeka, umaški župnik kaže kako će se pridržavati svih mjera sve dok one budu na snazi, piše 24sata.

Još se uvijek ne zna kako će u konačnici izgledati ublažavanje crkvenih mjera zaštite protiv korona virusa, obzirom na to da su vjerska okupljanja zabranjena, a misna slavlja održavaju se u prisustvu do pet vjernika. Ipak, s popuštanjem mjera, pojedini su vjernici iz Umaga pohrlili u crkvu na nedjeljnu misu koja im je, kažu neki, duhovna hrana.

- Bilo ih je petnaestak, dvadesetak u našoj župnoj crkvi Blažene Djevice Marije, na prijepodnevnoj Velikoj misi. Morao sam na taj način reagirati. Rekao sam vjernicima kako trebaju biti odgovorni. Moliti se i svjedočiti svoju vjeru mogu i u svojim domovima u trenucima dok pandemija još traje - povišenim je tonom nakon bogoslužja rekao župnik Grbac podsjećajući ih na rigorozne mjere Stožera koje su donesene zbog zaštite svih građana. - Još su na snazi preporuke da nema više od pet vjernika u crkvi a zdravlje je ipak najvažnije - poručio im je, javlja 24sata.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR / KUHARICA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR / SOBARICA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

ČISTAČ/ICA

Do: 01.10.2021.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA