Kraj mjeseca u znaku promjenjivog vremena, a zatim preuranjeno ljeto!

0
Foto: Roberto Matković
Foto: Roberto Matković

Nakon što je jučer u Istri prosječno palo oko 5 mm kiše, idućih dana očekujemo nastavak promjenjivog vremena, a najstabilniji će biti upravo sam početak tjedna, javlja Istramet iz kojeg u nastavku prenosimo prognozu.

Utorak i srijeda donose nam nestabilnije vrijeme, a glavninu pljuskova valja očekivati poslijepodne i navečer. Pritom će kao što je i uobičajeno u ovom dijelu godine oborine biti vrlo nejednoliko raspoređene. U takvim situacijama značajnije količine valja očekivati na sjeveru Istre i oko Učke, dok će na jugu količine biti škrte, osim ako ne dođe do lokalnog razvoja jačih sustava, što ne smijemo u potpunosti isključiti. Puhat će većinom slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak.

Prema aktualnim prognostičkim modelima i u svibanj ćemo ući s promjenjivim vremenom uz mjestimičnu kišu, a bit će i pljuskova praćenih grmljavinom. Svaka litra kiše dobro će doći suhoj zemlji, jer ono što nam stiže sredinom prve dekade svibnja mogli bi nazvati ranoljetnim vremenom. Zahvaljujući jačanju afričke anticiklone, oko 05.05. prema svemu sudeći doći će do prodora vrlo toplog zraka s juga Europe uz naglo zatopljenje. U unutrašnjosti Hrvatske vrijednosti bi se mogle popeti do 30 °C, a toplo za doba godine bit će i u našem kraju uz dnevne vrijednosti do 28 °C, piše Istramet.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

POMOĆNIK/ICA U NASTAVI

Do: 06.08.2020.

OPRTALJ-PORTOLE, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/KUHARICA

Do: 07.08.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A RADNIK/ICA U GRAĐEVINARSTVU

Do: 07.08.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

VODITELJ/ICA RAČUNOVODSTVA

Do: 07.08.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA